Milyen felhasználásra jó választás egy macbook pro?
Ez attól is függ melyik Macbook Proról van szó.
Az intel alapú Macbook Prok ugyanarra voltak képesek, mint az intel alapú mezei laptopok.
Az M1-M2 vonalon változott pár dolog. Brutál nagy RAM sávszél, prores enkóder..
Ebben van pár példa ahol egész jól megy a Macbook Pro:
Az ilyen fancy,slim Macbook Prot nem hasonlítanám egy nagyobb "workstation laptophoz", mert utóbbiba nyilván komolyabb hardvert lehet belepakolni.
"ugyanannyi pénzért sokkal jobb konfigot lehet venni"
Aki így érvel annak nem lehet érdemben válaszolni, mert nem ért hozzá minimálisan sem, csak a pcx meg ipon oldalakon nézegeti a konfigokat, alkatrészeket és hasonlítgaatja az értékeket. Ennyi MHz, annyi GB, meg 3 ventillátor. Mint amikor kisgyermekek autós kártyával játszanak. "Mennyivel megy?"
Hiába magyaráznám el, úgysem értenéd és úgyis csak az akadékoskodás menne.
A kilogrammra vagy wattra / akksi élettartamra vetített teljesítményben most a Macbookok vezetnek, nem is kicsivel. Kreatívok körében már az M1 előtt is népszerű volt, mert a macOS a színmenedzsment, audio driverek és hasonlók terén különösebb mókolás nélkül is megbízható volt, kitűnő szoftveres ökoszisztémával. De az M1 óta a fejlesztők körében is tarol.
Utóbbiak közé tartozva úgy látom, hogy manapság akkor kér vagy vesz Win/Linux gépet valaki, ha konkrét oka van rá, ha viszont generikus dolgokat csinál, akkor Macbook és csá. Amíg a Mac is Intelen volt, addig ez inkább fordítva ment, főleg Windowson és Linuxon tolták a kockák :) Én magam is az M1 miatt váltottam, és az előző Thinkpadem (x390 i7 16GB) a lábát se csókolhatja ezeknek az Apple siliconos gépeknek, lassú zajos bugos szánalmas szardarab még egy M1 Airhez képest is.
Nyilván ha videókártya kell, vagy speckó x86 instrukciók, akkor nincs sok választási lehetőség, de általános célra semmi értelme már az Inteles gépeknek.
"Utóbbiak közé tartozva úgy látom, hogy manapság akkor kér vagy vesz Win/Linux gépet valaki, ha konkrét oka van rá, ha viszont generikus dolgokat csinál, akkor Macbook és csá."
a felhasználók nagyrésze általános felhasználásra használja gépét, melyik rendszer is a legnépszerűbb? erről ennyit.
"de általános célra semmi értelme már az Inteles gépeknek."
igen, sokkal jobban megéri 400ezerért venni böngészésre egy macbook laptopot mint 150-200ezerért bármilyen másik laptopot, ami egyébként ugyanúgy fogja lejátszani a videókat, betölteni weboldalakat, megnyitni dokumentumokat stb. 🤡
remélem sikerült felfognod, hogy mekkora baromságot írtál
" Én a fejlesztők perspektívájáról írtam"
azt írtad, idézem "általános célra semmi értelme már az Inteles gépeknek". a fejlesztés mióta általános felhasználás? ráadásul fejlesztés szempontjából sem mindig jó a mac ugyanis a felhasználók nagyrésze még mindig windowst használ és windowson fogják használni a szoftvert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!