Miért fagy ki a gépem videó vágás közben és miért laggol a néha ha streamelek?
1080p60 fps streameket szoktam készíteni minden platformon, youtuben megpróbáltam az 1440p60-az is nem e egy cpu bottleneck okozza a gondot szerintem amúgy Full HD felbontáson sincs az de Qhd sem segített a helyzeten. A videókat 4K felbontású videókat készítek és ez sem segített. Ryzen 5 1500X processzort használtam ezelőtt GTX 1070 Ti és RTX 2060 Super kártyával 16gb rammal. Egy jóval gyengébb konfig volt de akkor sem volt sokkal drasztikusabb a helyzet de ez már 5- 6 éve volt. A konfigommal van a baj vagy valami a beállításokkal nem jó? A konfigom:
Intel Core I7 10700K 5.1GHz
Mushkin Redline 32GB 2800MHz ram
ASrock Z590 Stell Legend alaplap
Lexar NM620 1TB M.2
ADATA Ultimate SU650 2.5 1TB SATA3
be quiet! Pure Power 11 700W CM Gold
GIGABYTE GeForce GAMING RTX 3080 Ti OC 12GB
Persze hogy nem közelíti meg.
1. Az egy névleges érték ha atomerőmüvet indítasz be vele sem tudja elérni.
2. [link]
Tessék elolvasni a specifikációt itt van forrás nem a levegőbe beszélek.
Minimum elvárás 750 w a gyártó oldalán... nem nekem kell hinni.
Teljesítmény alatt átlag 350w kell. neki ez nem névleges érték. Tud az persze 50watton is menni meg kevesebbel de akkor nincs terhelés alatt. De a gépedben van még processzor meghajtók esetleg ledek usbeszközök memória stb ezek mind fogyasztanak és nem mindent tudsz monitorozni pontosan mennyit.
A lepontozóknak meg annyit hogy olvassatok utána nyugodtan Lehet lepontozni és sporolni a tápon mert nem kell.. Csak ez az eredménye hogy visszaveszi a driver a teljesítményt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!