Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért fagy ki a gépem videó...

Miért fagy ki a gépem videó vágás közben és miért laggol a néha ha streamelek?

Figyelt kérdés

1080p60 fps streameket szoktam készíteni minden platformon, youtuben megpróbáltam az 1440p60-az is nem e egy cpu bottleneck okozza a gondot szerintem amúgy Full HD felbontáson sincs az de Qhd sem segített a helyzeten. A videókat 4K felbontású videókat készítek és ez sem segített. Ryzen 5 1500X processzort használtam ezelőtt GTX 1070 Ti és RTX 2060 Super kártyával 16gb rammal. Egy jóval gyengébb konfig volt de akkor sem volt sokkal drasztikusabb a helyzet de ez már 5- 6 éve volt. A konfigommal van a baj vagy valami a beállításokkal nem jó? A konfigom:

Intel Core I7 10700K 5.1GHz

Mushkin Redline 32GB 2800MHz ram

ASrock Z590 Stell Legend alaplap

Lexar NM620 1TB M.2

ADATA Ultimate SU650 2.5 1TB SATA3

be quiet! Pure Power 11 700W CM Gold

GIGABYTE GeForce GAMING RTX 3080 Ti OC 12GB

2023. okt. 4. 15:08
 1/7 anonim ***** válasza:
És miyen operációs rendszer, és milyen videó vágó programot használsz?
2023. okt. 4. 15:11
 2/7 A kérdező kommentje:
Win 10 és windows movie maker. Win 11-re akarok frissíteni. De akkor inkább nem is érdemes rá így mert még rosszabb lenne?
2023. okt. 4. 16:01
 3/7 anonim ***** válasza:
Ránézésre a táp lesz kevéske. Ha jól emlékszem az Nvidia is 750wattos tápot ajánl. De nyilván streameléskor rendereléskor nem csak a videókártya pörög, így nem tud akkora teljesítményt felvenni sem a processor sem a videokártya amekkorára szüksége lenne. Ezért tapasztalsz laggot / fagyást és azt hogy sokkal gyengébb config akár helyenként még jobb is volt.
2023. okt. 4. 16:05
 4/7 A kérdező kommentje:
A gépem elvileg nem közelíti meg a 700W fogyasztást.
2023. okt. 4. 17:22
 5/7 anonim ***** válasza:

Persze hogy nem közelíti meg.

1. Az egy névleges érték ha atomerőmüvet indítasz be vele sem tudja elérni.

2. [link]

Tessék elolvasni a specifikációt itt van forrás nem a levegőbe beszélek.

Minimum elvárás 750 w a gyártó oldalán... nem nekem kell hinni.

Teljesítmény alatt átlag 350w kell. neki ez nem névleges érték. Tud az persze 50watton is menni meg kevesebbel de akkor nincs terhelés alatt. De a gépedben van még processzor meghajtók esetleg ledek usbeszközök memória stb ezek mind fogyasztanak és nem mindent tudsz monitorozni pontosan mennyit.

A lepontozóknak meg annyit hogy olvassatok utána nyugodtan Lehet lepontozni és sporolni a tápon mert nem kell.. Csak ez az eredménye hogy visszaveszi a driver a teljesítményt..

2023. okt. 4. 18:00
 6/7 A kérdező kommentje:
Az az 50w nem oszt, nem szoroz
2023. okt. 4. 18:06
 7/7 anonim ***** válasza:
46%
Nem érted. 1 de nagyon sokat számít. 2 lehet tudna az menni akár 450wattal is csak nem fog soha mert a driver visszagogja a teljesítményt. Egy autó sem lesz gyors ha nem nyomod tövig a gázt.. persze attol még elvisz a célodhoz elöbb utóbb csak lassabban kevesebb fogyasztással. Most a géped nem tudja "tövig nyomni a gázt"
2023. okt. 4. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!