1080p60fps+ ULTRA gamingre megfelelő az alábbi konfig?
-Intel Core i5 i5-11400F proci
-ASUS H510M-K R.2 alaplap
-16GB DDR4 3200MHz Kingston FURY Beast RGB RAM
-ASUS GeForce RTX 3050 8GB GDDR6 GPU
-DeepCool DE500 V2 táp
A szempontok: minden mai AAA játék futtatása High/Very High/Ultra grafikán 1080p-ben, legalább stabil 60fps-sel. Nem kompetitív vagy esport címekről van szó, hanem főként story mode-os, karrieres játékokról. Ezt azért is emelem ki, mert semmi szükség 100-200+ fps-ekre, nem használnám ki, ahogyan a nemrég vásárolt, egyébként tökéletes monitorom se (75Hz). Tehát overkill hardvert sem szeretnék vásárolni, innentől kezdve az RTX 40XX generáció nekem jelenleg fölöslegesen erős.
Az árnak amin belül mozognék valahol 250.000 Ft a teteje, a fent leírt konfig pedig elméletileg mindennel együtt kompletten belefér a keretbe. A kérdés lényege főként az, hol lőttem túl a célon, hol esetleg alá, illetve érdemes-e rögtön 32GB-tal szerelni, vagy FullHD-hoz elég még a 16.
Szívesen fogadok bárminemű ötletet, javaslatot, személyes tapasztalot.
Meg itt van egy pár napos kérdés és a vitája.
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
Ide már ~3070 kellene. Vagy RX 6750XT-6800-6800XT
Gondolom úgy érted, hogy ray tracing is maximumon? hát oda kell kakaó gpu fronton, még ilyen manapság alacsonynak számító felbontáson is.
Proci gondolom óccón használtan... vagy már megvan? Nem igazán építkeznék régi platfomra. Valahogy tuszakold bele legalább a 12400F-et, hozzá tartozó lappal, az bíztatóbb lenne sokkal a jövőre nézve. RAM már inkább 2×16GB, mehet kezdésnek is. 3200 mhz ok. Ha nagyon spórolósra kell venni, akkor 16 giga is lehet, de nem vacakolnék vele.
Tápnak egy seasonic B12 bronze mehet. 650W
Tehát nyilván a keretedet kéne feljebb nyomni, vagy videokártyából leadsz RX 6600 XT-ig. Ami inkább az RT nélküli high beállításokra jó a legújabb optimalizálatlan, félkészen kiadott, AAA játéknak-nak nevezett marketinghulladékok esetén.
Használtpiacon lehet érdemes nézelődni tehát. Ram esetében annyira nem feltétlenül, padlóig vannak szakadva a DDR4 árak. Szerencsénkre.
A mindenbe a Starfield is beleszámít gondolom de ott ez a kártya csak 15 FPSt tud ilyen feltételek mellett.
Ahogy előttem is írták ez felejtős és az RX 6600 sokkal jobb vétel vagy ha belefér a 7600.
De egyébként textúrákon kívül a legtöbb játékban a high is alig néz ki rosszabbul cserébe sokkal jobb a teljesítmény.
Nekem 6900 XT van és általában én se hagyok mindent maxon csak ha régebbi játék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!