Hordozható külső merevlemezt Linux és Windows operációs rendszerű gépeken egyaránt tudom használni?
Igen. Én külső SSD-men ventoy-t használok, aminek az a lényege, hogy bootolhatóvá teszi az iso fájlokat. Tehát egyszerűen csak rárakod a win, linux telepítőt, akármilyen helyreállítókat, pl vanak ilyen bootolható vírusirtók, hirens boot cd, adathelyreállító, particionáló, bármi, és egy ilyen külső ssd-ről bármelyiket tudom bootolni.
Vissza a lényegre: exFAT-ra formázza a telepítő. Win és linux között használom nagyon jól, és a boot cuccok mellett ez egy sima pendrive, egy nagyon gyors igazándiból. TV-ben nem próbáltam sajnos, arról nincs tapasztalatom, de vinnie kéne, exFAT-ot úgy olvasom bírják még azok is,ha kéne.
Szóval még a hardveres részre:
Külső ssd-t választanék. Okés, valóban sokkal drágább a hdd-nél, de nincs benne mozgó/romlandó alkatrész, összehasonlíthatatlanul gyorsabb. És hát főleg a meghibásodások tekintetében egy hordozható eszköznél. Ez most már a nagyon átgondolandó szinten van, hogy ssd irányba kéne.
Az a óccó hikvision sem tűnik rossznak. 1tb változatról láttam videót, az 37 gigás fájlnál végig tudta tartani a 400 MB/s írási sebességet.
500 gb környékiekre állítottam be keresést, de nyilván vannak kisebbek,nagyobbak is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!