Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez még valahogy javítható...

Ez még valahogy javítható házilag, vagy jobban járok, ha beviszem valami PC javítós helyre?

Figyelt kérdés

A kérdésem előzménye:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde..

Letiltottam az automatikus frissítés keresést, kézileg telepítettem a frissíéseket és lemezellenőrzést is futtattam.

Egy darabig szépen is ment.

Viszont volt hogy random elkezdte a lemezellenőrzést újraindításkor. Vagy bekapcsolás után nem akart megnyílni a Chrome, vagy ha meg is nyílt, nem töltött be semmit.

Ma se akart indulni a Chrome, újraindítottam, ment, következő bekapcsolásnál viszont megint elkezdte a lemezellenőrzést, ami szépen le is futott, viszont a bekapcsolási fázisban megakadt. Szépen kiírta az "Asus"-t, a "Windows"-t, a Windows logo animációja is lement, de nem ment tovább, hanem kezdte előlről. Kényszerített kikapcsolással (bekapcs gomb hosszan) kikapcsoltam, s most nem tudom, mit csináljak.

Kicsit félek, hogy merevlemez baja van (HDD van benne, 10 éves, ráadásul sokszor volt olyan, hogy nem megfelelően kapcsolt ki, mert elvették a villanyt, stb)

Adatvesztéstől nem félek, a zenéket s a könyveket már alapvetően a laptopomon tartom, a régi képeket s egyebeket meg pár napja feltöltöttem Google Drive-ra.

2023. febr. 4. 16:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha tudod benne cserélni a HDD-t és újratelepíteni is akkor meg tudod csinálni.
2023. febr. 4. 17:10
 2/12 anonim ***** válasza:

Ha egyszer már újratelepítetted, akkor menni fog ismét.

Keríts egy másik háttértárat, mert sanszos, hogy az HDD döglődik. (Nem biztos, de nagyon jó esélyed van rá.)

2023. febr. 4. 17:22
 3/12 anonim ***** válasza:

Cseréld le egy SATA SSD-re a HDD-t, sokkal gyorsabb lesz a rendszer.

Telepítsd újra.

Ha nem megy, vagy hasonló hibák jelentkeznek, akkor más baja van.

2023. febr. 4. 18:37
 4/12 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
54%

[link]

valami szunetmentest erdemes beszerezni

hogy rendesen leallithasd gepet es ne aramszunetek cibaljak

2023. febr. 4. 20:00
 5/12 anonim ***** válasza:

Ha elment az áram sokszor az odaverhetett a HDD-nek, mert ilyenkor beakad a fej működés közben ami károsíthatja a merevlemezt.

Próbál meg leszedni egy HD Sentinelt és felrakni rá, hogy mit mutat. Ha nem 100%-os állapotokat jelez a diagnosztika fülön, akkor a HDD a hibás.

2023. febr. 4. 23:14
 6/12 anonim ***** válasza:

Én válaszoltam arra a kérdésre, de nem érkezett információ tőled, ami segítene neked. Ebben a kérdésben sem válaszoltál meg semmit, amivel tudnék.segíteni. Nem tudunk az alkatrészekről sem semmit továbbra sem.

A merevlemez állapotát pl

hd sentinel

Programmal tudod ellenőrizni

És ahogy írtam, W10-et telepíts, SSD-re!

2023. febr. 5. 08:26
 7/12 A kérdező kommentje:

Csak ahhoz kéne egy SSD is, meg be is kellene szerelni, amihez én már nem értek, s időm sincs megtanulni. (Lehet már kedden kell visszamenjek az egyetemre TDK-ra, azért is nem jelentkeztem itt) :)

Így állok jelenleg:

[link]

[link]

Ha veszek egy 250 GB-os SSD-t, akkor szerinted inkább már a Windows 10-et telepítsem?

2023. febr. 5. 15:25
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha a gép elbírja, mennyi memória vagy processzor van benne annak függvényében mehet rá a Windows 10 de ha nagyon régi lehet lassabb lesz a régebbi változatokhoz viszont már nem érkezik frissítés.
2023. febr. 5. 15:44
 9/12 anonim ***** válasza:

A 3. generációs i3 processzorokban elég erő van a windows 10-hez. 8 Gb RAM meg bőven elég egy szülői böngészős gépbe.

Ha tiszta telepítést csinálsz, akor a HDD cseréje SSD-re annyiból áll, hogy a HDD-be bekötött két kábelt (az egyik a tápból jön, a másik az alaplapról) kihúzod és átdugod az SSD-be.

Azok a csavarok amik a merevlemezt rögzítették jók az SSD-hez is. Akár 1 db is megtarja, mert az SSD-nek szinte nincs is súlya.

2023. febr. 5. 16:16
 10/12 anonim ***** válasza:

Ssd-t nem is kell rögzíteni, elég csak behajítani a gépbe.

Egy sata tápkábel kel, és egy sata adatkábel. Előbbi adott, biztosan van, utóbbi kb 200 forint, de lehet van a gépben/alaplap dobozában egy tartalék

2023. febr. 5. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!