Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért vannak microlaggok a...

Miért vannak microlaggok a High on lifeban?

Figyelt kérdés

1080p felbontáson is előfordul 100+ fps lenne. De 1440p high-very high megy 70-80 fps-el. De néha jönnek random fps droppok. Nagy városban van a legtöbbször. De van amikor kisebb tereken harc közben is előfordul. Meg van olyan is amikor ilyen esetben megakad a kép és kiír valami UE4 crashet. Nagyobb felbontáson beállításokon jobban szereti ezt csinálni. Figyeltem mi lehet a baj. A ram és vram használat a 7gb-t alig éri el. Erre gyanakodtam de nem ezzel van a baj. 8gb max közelébe egyik sem ment még. A cpu kihasználtság sem szokott megugrani 100% közelébe. Videokártya kihasználtság 1440p-be 100%. 1080p-be 90 feletti. Szerintem a gépem bőven elég a játéknak akkor mi a baj. 1080p mediumon is van 150 fps mellett.

Ilyen gépen mi indokolja ezt?

Gigabyte B450 Aorus Elite

Ryzen 5 3400G 3.7-4.2 GHz

16gb 3000mhz ram

Evga N1 500W táp

Transcend SSD220 2.5 480GB

Seagate Barracuda 2Tb

Msi Ventus GeForce RTX 3060 8gb

2023. szept. 26. 13:09
 1/2 anonim ***** válasza:

A processzor lehet talán kicsit gyenge. Mert a Zen 2 ,3000 processzorok elegendőek egy magos teljesítményben mindenben bőven. De a 3400G úgy tudom egy Zen+ processzor amik egy magon kezdenek majd kevesek lenni. De a high on lifehez szerintem csak elég még bőven. Úgy ahogyan a 6-8 szál is elég neki. De egy I7 3770-el már vannak video tesztekben is fps droppok. 1 magos teljesítmény terén a szar FX felett járt még el az idő csak. De azok felett sem teljesen akadásokkal azokat is lehet használni idei játékokra.

Ami jobban gyanús lehet itt az a lassú merevlemezek. Az az ssd szerintem nem túl combos. Vagy inkább a táp kifejezetten hulladék darab. Itt már Tier G besorolást kapott. Csoda ha az a kártya is elmegy vele anélkül, hogy lekapcsolja az egész rendszert.

[link]

2023. szept. 26. 13:31
 2/2 anonim ***** válasza:

[link]

Az igaz, hogy nem ez a legjobb proci játékra, de ha össze ömlik a játékmotor az nem valószínű, hogy a processzor hibája.

Legelőször legyalulnám a VGA drivert DDU-val azt felraknám a legfrissebbet. És frissíteném az UE4-et, és átnézném a fenti linken lévő dolgokat.

Mennie kellene, egyik adat sem tűnik vészesnek, ha a processzor 150 képkockát bír, akkor 80-on lazán el kellene ketyegnie.

A táp azért nem csoda, hogy elbírja, mert bőven 500W-alatt eszik ez a gép. De nem ártana valami ajánlottra cserélni.

Ha nem kell az integrált, akkor cserélhetsz procit is, ha akarsz majd a G nélküliek sokkal jobbak, egy 3600 is előre lépés, de szinte bármilyen AM4 processzort rakhatsz ebbe a lapba.

2023. szept. 26. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!