Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » HDMI-VGA kábellel össze tudom...

HDMI-VGA kábellel össze tudom kötni?

Figyelt kérdés

Videókártyát szeretnék cserélni a számitógépembe, de amit kinéztem azon nincs VGA csatlakozás csak HDMI, ami nem jó mert a monitoromon meg csak VGA csatlakozás van.

A kérdésem az lenne, hogy amit találtam HDMI-VGA kábelt azzal össze tudnám kötni?

2023. szept. 26. 07:51
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen össze. Ha erre gondoltál.

[link]

2023. szept. 26. 08:05
 2/18 A kérdező kommentje:

Egy ilyenre gondoltam:

[link]

2023. szept. 26. 08:07
 3/18 anonim ***** válasza:
47%
Elvileg működhet, ilyen még nem volt nálam. A fentit láttam már működni.
2023. szept. 26. 08:20
 4/18 anonim ***** válasza:
80%

Nem fog működni. A hdmi digitális jelet visz, a VGA analóg.

Ebben a kábelben nincs semmi, ami átalakítaná.

DVI port sincs a monitoron?

2023. szept. 26. 08:23
 5/18 anonim ***** válasza:
73%
A probléma ugyan ez volt csak HDMI és DP van a mai kártyákon. Azt a régi monitort fel kellett kendácsolni rá.
2023. szept. 26. 08:23
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Amit #1-es linkelt, az működni fog, olyat vegyél!
2023. szept. 26. 08:26
 7/18 P.O.C. ***** válasza:
81%

Digitális-analók átalakításhoz aktív áramkör kell. Az általad linkelt eMag -os kábelnél nekem nem úgy tűnik, hogy lenne benne valamilyen panel, ami ezt elvégzi, valamint kapott is egy 1 csillagos értékelést, hogy nem működik.

Amúgy az eMagon is van adapter ha ahhoz a bolthoz ragaszkodsz, nem noname, szóval arról már inkább elhiszem hogy működik.

[link]

2023. szept. 26. 08:31
 8/18 anonim ***** válasza:
81%

[link]

Ez a kábel, amit belinkeltél, még elvileg sem működhet. Föl nem fogom ésszel, hogy hogy a bánatban gyárthatnak és árulhatnak egy nyilvánvalóan nem működő kábelt. Nem tudok olyan szituációt elképzelni, hogy egy passzív HDMI-VGA átalakító működne. Mégis mitől? A HDMI csatlakozóban semmiféle analóg jel nincsen. Attól, hogy összekötik a drótokat, a digitális jelből nem lesz analóg. A DVI-I az más. Ott 4 plusz tüskére ki van vezetve az analóg jel, ott működik a passzív átalakító.

2023. szept. 26. 09:01
 9/18 anonim ***** válasza:
36%
Ebből monitor csere lesz. :)
2023. szept. 26. 09:11
 10/18 A kérdező kommentje:
#4 Sajnos az sincs, csak egy VGA csatlakozó.
2023. szept. 26. 09:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!