Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az mitől van, hogy spontán...

Az mitől van, hogy spontán pár naponta egyszer kékhalált kap a gépem?

Figyelt kérdés

Konfigom:

500W FSP Hydro Bronze

Asus Prime H610M-K D4

i5-12400

16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston Fury Beast CL16 (2x8GB)

RX6600

WD Green 240GB SSD

Az a fura, hogy ugyanilyen Kingston márkájú HyperX Fury de 2x4 GB-os RAM-al viszont sosem kapok kékhalált.

Memtest86-ot meg beépített Win10 ram tesztet is futtattam, de semmi hibát nem dobott.

Nem értem, de marha idegesítő, hogy spontán netezés közben (nem szoktam játszani) képes kékhalált dobni. Szóval nem folyamatosan, hanem pár naponta az adott napon egyszer.

2023. szept. 22. 19:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Szóval mégiscsak te vagy a QVL fétises srác :)
2023. szept. 23. 18:06
 12/17 anonim ***** válasza:

Ez esetben még mindig úgy szól a kérdés, hogy másik RAM-okkal hibátlan, az “újakkal” meg nem.

Szerinted a virtualbox a hiba.

Akkor a másik RAM-okkal nincs virtualbox a hiba? Hogy is van ez?

2023. szept. 23. 18:11
 13/17 anonim ***** válasza:

"Szerinted a virtualbox a hiba."

Nem szerintem, hanem a feladatkezelő szerint.

"Akkor a másik RAM-okkal nincs virtualbox a hiba?"

Neked megírta, hogy a másik ramokkal is használt virtualboxot?

2023. szept. 23. 18:34
 14/17 anonim ***** válasza:
*mármint eseménynapló szerint, elírtam :D
2023. szept. 23. 18:35
 15/17 anonim ***** válasza:

Akkor még egyszer:

“Az a fura, hogy ugyanilyen Kingston márkájú HyperX Fury de 2x4 GB-os RAM-al viszont sosem kapok kékhalált.”

2023. szept. 23. 18:42
 16/17 anonim ***** válasza:

Ami vagy jelen idő és párhuzamosan két különböző ramkittel használja a gépet, vagy elírta és múlt idő és igazából semmit nem tudunk arról hogyan használja a gépet.

Találgatás helyett várd meg hogy visszatérjen és beavasson minket a géphasználatai szokásaiba, mert még az is kiderülhet hogy azért büvített memóriát mert rászokott a virtualizációra amihez szüksége volt a több ramra.

Te egy mondat alapján kizárod a valóság össze többi kb végtelen számú lehetőségét, mindezt úgy hogy te sem tudsz lófszt sem arról mi történik a kérdezőnél(ahogy én sem). :D

Van három egymástól független hibátlan memtest és van egy specifikus programhibára utaló esemény. 2:1 a memóriahiba és inkompatibilitás elmélettel szemben, ami persze nem zárja ki hogy nem fordulhatna elő az amit te írtál vagy az a korábbi esemény aminek analógiája alapján te elképzeled a mostanit is, pusztán csak ezeknek jóval kisebb a valószínűsége.

Majd a kérdezp veszi a fáradtságot, leírja a válaszokat a felmerült kérdésekre, visszapörgeti az eseménynaplót mondjuk másfél hetet és meglátjuk... Ha minden esetben a virtualbox dobja el magát az ismert módon akkor az felettébb gyanús lesz, viszont ha minden esetben random hibákkal fut BSOD-be akkor ez simán kizárható és akkor jelentősen megnőnek a RAM okozta problémák esélyei.

2023. szept. 23. 18:58
 17/17 A kérdező kommentje:

Na szóval full netezésre használom a gépet (youtube, cikkek olvasása, face).

Lényeg: Eddig a 2x4-es rammal egyszer nem kaptam kékhalált, a 2x8-assal meg 1-2 hetente (rosszabb esetben 1-2 naponta). Semmi vbox-ot meg erőforrásigényes dolgot nem használok, nem is játszok.

2023. szept. 23. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!