Mennyire népszerűbbek a laptopok az asztali számítógépeknél? Melyik a jobb?
Kinek mi. Nekem pl a laptop a jobb, mert mára egyáltalán nem játszok, viszont fontos, hogy hordozható legyen a gépem, így akár egy kávézóban is tudok dolgozni.
Nyilván egy asztali gép jóval nagyobb teljesítményű lehet a fizikai mérete miatt (hűtés, táp), akinek ezt igényli a munkája vagy a hobbija a videojátékok, annak az a jobb.
Mindkettő más, és mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai.
Asztali gép előnye: kedvezőbb árban nagyobb teljesítményt nyújt a laptophoz képest. Mivel nagyobb hely áll rendelkezésre az alkatrészeknek, olcsóbb a gyártási költség. Ha játékra keresünk számítógépet, akkor a legszembetűnőbb az árkülönbség, játékosok körében elterjedtebb az asztali számítógép.
Asztali gép hátránya: nagyobb a fogyasztása, nem mobil, helyhez kötött.
Ha egy adott fix helyen használnánk otthon vagy irodában, akkor jó választás az asztali gép.
Laptop előnye: kicsi, szó szerint bárhová magunkkal vihetjük és mindenhol használhatjuk akkumulátorról. Mindent tartalmaz, nem kell hozzá monitort és billentyűzetet venni. Kicsi és kompakt, ha kicsi a hely, könnyebben elfér.
Laptop hátránya: mivel egy aránylag kis helyre kell összezsúfolni mindent, ezért magasabb a gyártási költsége, ezáltal az ára. Bár vannak kifejezetten játékra szánt modellek, de aki ilyent szeretne, annak elég mélyen a zsebébe kell nyúlnia.
Ha kicsi a hely, illetve nem egy fix ponton szeretnénk használni, esetleg fontos a mobilitás, a laptop a jobb választás.
Egyébként nekem mindig is laptopom volt, pont a hely végett. Én az "ultra laptopokat" jobban kedvelem a nagyobb társainál, ezek tartalomfogyasztásra ugyanannyira jók, de a kompaktságuk miatt kényelmesebbek a számomra. Most egy 11,6 colos készüléket használok, amit jobban szeretek, mint az előző nagyobbat. A családom meg is lepődött, tényleg ilyent szeretnék, de én jobban tudom mi kell nekem. :) Ez a része viszont teljesen szubjektív, mindenki mást szeret, van aki azt mondja, a 17 colos jobb, más a kettő közötti méretet preferálja.
Általánosságban nézve ma már egyre népszerűbb a laptop, jobban keresett az asztali gépeknél. Ez annak is betudható, hogy bár még drágább, de az árkülönbség az elmúlt években mérséklődött, így megfizethető árban vannak jó laptopok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!