Z590I Vision D U3E1 alaplappal kompatibilis lehet ez a RAM?
Életem első gépét építem, de a RAM-mal nem vagyok tisztában.
Az említett alaplappal ez kompatibilis? Azt olvastam, maximum 64gb ramot tud kezelni. Ez igaz? Lenne értelme 64gb-t venni a 32 helyett?
Főleg programoznék, és AI modelleket generálnék rajta, meg kisebb graifkai munkákat csinálnék.
Vagy több értelme lenne venni egy 1x32GB-set, és majd később venni mégegyet, ha egy nem elég?
A memória órajelén múlik.
A GIGABYTE oldalán azt írják ha 11-edik generációs processzort használsz akkor igen támogatja. Ha annál régebbit akkor nem fogja támogatni a maximális órajelet, de ha kikapcsolod az XMP Profile-t akkor lehet hogy úgy is működik.
Semmiképpen ne vegyél 1x32GB-ot mert az Single-Channel módban fog futni és sokkal gyengébb teljesítményt fogsz elérni.
Megjegyzem ha főleg programozással foglalkozol akkor már a 32GB is sok, a 64GB pedig már abszolút overkill.
? Milyen gép lesz az 😃 113000Ft-os alaplappal?
És milyen proci megy az olcsó ram mellé?
Amúgy működni fog, és ha lehet dualba vegyed.
11. Genes procit vettem hozzá, szóval elvileg rendben lesz.
A gép célja leginkább a 3D munkák plusz AI training lesz. Most is ezt csinálom, csak a jelenlegi gépem pre-built, nem a legerősebb,ezen a 16 gb ramot elég hamar felzabálja a trainer.
2023-ban ez a lap tényleg nem jó választás és a 11gen intel sem az. Ez a RAM gond nélkül menni fog a lappal.
#2: a bekezdésed a memóriáról teljesen hibás, Z590 és B560 chipseteknél mindkét generációnál van lehetőség a gyári spec felett memória órajel vagy XMP beállítására.
Azért problémás, mert a linkelt lap rettenetesen drága - ha újonnan veszed.
A 12 és 13genben nem csak i9-es kazánok vannak, egy 13500 az kényelmesen veri minden all-core workloadban a 11900K-t, míg egy 12400 alulról közelít a 11700-hoz.
Újabb technika, kevesebbet fogyaszt,kevésbé melegszik,nem is drágább..
Az újabb processzorok érkezése teljesen piacképtelenné és értelmetlenné tette az amúgy sem túl sikeres elődöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!