Sok évvel ezelőtt egy GeForce RTX 2070 GPU-t használtam párhuzamos MATLAB számításokhoz, nem játékhoz. Ha jól tudom azóta már fejlesztenek GPU-kat kimondottan számításokhoz is. Milyen szériából érdemes válaztani MATLAB-hoz?
Figyelt kérdés
2023. szept. 8. 10:16
1/13 anonim válasza:
2/13 conlage válasza:
RTX 30-as szériák már elég jól bírják a MATLAB-ot. Természetesen a CUDA magoktól függ mindez szóval amelyikben a legtöbb van az lesz a nyerő.
Ha tényleg kifejezett matematikai számításokat akarsz folyamatosan végezni akkor természetesen az "RTX A" szériát.
3/13 A kérdező kommentje:
Mi az az RTX A széria? Én RTX és egy háromezres szám cuccokat látok.
2023. szept. 12. 23:25
4/13 A kérdező kommentje:
És az RTX 40 széra az már nem jó?
2023. szept. 12. 23:26
5/13 A kérdező kommentje:
Illetve nem értem, hogy NVDA-t többen is gyártanak? Látok olyant boltban, hogy ASUS a gyártó. Ez mit jelent? Az más? Érdemes olyant venni?
2023. szept. 12. 23:32
6/13 anonim válasza:
2000-res szériától nem GTX a nevük hanem RTX mert tudnak ray tracinget.
Amúgy jók hozzá a 4000-resek is.
Az, hogy ki a gyártója az mellékes, az NVidia a GPU-t szállítja, aztán különböző gyártók építenek rá kártyákát, Asus, MSI, Gigabyte Palit, Gainward stb stb.
7/13 A kérdező kommentje:
De ha jól látom a computing capacity-ben a 30-as és 40-es széria szinte ugynaazt tudja, legfeljebb pár% különbség, ami alapvetően mindegy. Nem computing területén miben jobbak? Hogyhogy az a computingban nem jelentkezik?
2023. szept. 13. 07:25
8/13 A kérdező kommentje:
És minden más jellemző, pl. OC, LHR, ultra, stb. ezek mind lényegtelenek számítás szempontjából? Ez legfeljebb a játékosokat érdekli, tehát ha mondjuk 3070 mellett döntök, akkor abból tényleg a legolcsóbb verziót vehetem lényegében?
2023. szept. 13. 09:18
9/13 anonim válasza:
Azért van diferencia, bár a nagyon professzionális dolgokban vissza vannak azért fogva picit, máskülönben a professzonális termékeik eladhatatlanok lennének.
órajel és hűtés a különbség, van amelyik gyárilag tuningolt.
10/13 A kérdező kommentje:
És hol találok ezekről értelmes leírást? Órajel nem tudom miért lenne érdekes, ha egyszer van egy táblázat, ami a számítási kapacitást értékeli és az alapján a 40-es széria 8.9, a 30-as széra 8.6, a 20-as széria pedig 7.5. Ezek szerint ezreléknyi különbség se lehet szinte. A hűtés az oké, de azt miből látom, milyen betűjelek mit jelentenek hűtés tekintetében?
2023. szept. 15. 10:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!