Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért erőlködik jobban a...

Miért erőlködik jobban a videókártya Furmark-ban kisebb beállításon?

Figyelt kérdés

Tehát

2560x1440 8x MSAA melett

13 FPS körül a fogyasztás 120W körül van a ventik se pörögnek annyira a hömérséklet is 75C

1920x1080 0 MSAA

50FPS 150w fogyasztás és 85C fokos a kártya és a ventik már rendesen zúgnak.

Azt hittem kisebb beállításon majd szépen elmegy a kártya olyan 70%-on.

2023. szept. 4. 21:57
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom milyen VGA és pontosan milyen konfig, bár lehet önmagában a VGA esetében azona felbontáson már nem a GPU limitálja, hanem pl a memoria sávszél.
2023. szept. 4. 22:26
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Furmark futtatását érzékelik az újabb videokártyák, kb nvidia 1000 szériától kezdve. Egyszerűen visszavesznek az órajelből, ha fut a program. Ezek szerint beállítástól is függ, hogy mi mennyire veri ki a biztosítékot a driverben. Túl nagy terhelést tud adni a gpu-nak ez a program. Így manapság igazán már csak undervolt tuning stabilitástesztelésére használható a program. Minden másra kompromisszumos és fals eredményt ad.
2023. szept. 4. 23:41
 3/3 A kérdező kommentje:
rx580-ról van szó és pont az alul feszelés miatt teszteltem a kártyát.
2023. szept. 5. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!