Tudok ennél jobb gépet építtetni a pénzemért?
A helyi városi boltba becammogva a következő ajánlatot kaptam:
MB: ASUS Prime B760M-K D4
CPU: Intel Core i5-12400F
CPU hűtő: Arcitc i35
RAM: Kingston Fury Beast 16GB 3200Mhz DDR4
VGA: ASUS RTX 4060 8GB OC
SSD: Crucial 1TB NVMe
Táp: Cooler Master G600 80+ Gold
Ház: Zalman T6
Összeszerelés, BIOS frissítés, tesztelés.
Összesen: 315 490 Ft.
Nézegettem neten ipon, pcx-nél az árakat, de nem drágább a helyi kisker sem, hogy megérje a szállításból adódó esetleges sérüléseket, meg ha valami gond van, akkor szívni a garral. Kb 5 ezerrel jönnék ki olcsóbban neten.
Nem vagyok jártas benne, de nem is vagyok teljesen laikus a témában, szerintem.
FullHD gamingre kellene nekem, kb 60FPS legyen meg mindenben, jó grafikai beállításokkal.
Úgy mentem be, hogy kb 300 ezrem van, amiből szeretném megoldani a gépvásárlást.
Azért elég korrekt gépnek néz ki.
Ennyi pénzért többet nem nagyon lehet.
Esetleg 1 apróság ami nem tetszik, az se baj, de esetleg a lapon lehetne 4 memória slot, az megkönnyítené a bővitést.
Mert a 16Gb nagyjából elég, de ha ezekkel az új konzol portokkal játszanál, azok képesek megenni ezt a memóriát. 2-3 ezressel többért vannak olyan lapok.
Vagy esetleg egy Ryzen 5 5600 + Asus B550m TUF Gaming úgy 5000-rel olcsóbb és az momdjuk egy felszereltebb lap. Ha játszik az AMD.
Ez se egy rossz megoldás. 😉
Így egy pár évig kényelmes kis gép lesz.
az meg ugy rengeteget ront teljesitmenyen ha single
Szand ra a 32re
16 az semmi manapsag ilyen proci es vga mellett
rengeteg mai jatek mar nem picit lepi tul a 16 ot hanem lenyegeben 24 se eleg nekik sokszor FHD n sem
erdemes utananezned azoknak amikkel jatszol, hogy singleseg vagyis lassu es keves ram mennyi hatranyt jelent
ha pl multikkal, mmo-kal is sokkal jatszanal akkor biztos gondba leszel
ha nem az van hogy par honap mulva bovited is hanem csak par ev mulva akkor nagyon nem lesz jo
de persze felevet fellabon ki lehet birni
A rövid távú single channel szerintem semmi érdemleges hátrányt nem jelent. Igen itt-ott lehet kicsit kevesebb lesz az fps-e, de nem az élhetetlen kategória azért. Ha meg felbővít 32-re, már csak a 8Gb VRAM-on kell okosan gazdálkodnia és nagyon f@sza kis játékgépe lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!