Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan másoljam át a rendszerf...

Hogyan másoljam át a rendszerfájlokat ssd-ről hdd-re?

Figyelt kérdés

A helyzet, hogy nekem van egy 120GB-os M.2-es SSD-m, azon van windows rendszer, és egy 1TB-os HDD, amin a játékok és egyéb fájlok vannak. Tervezek venni egy 2TB-os M.2-es SSD-t, hogy azon legyenek a játékok és a windows rendszer.

De ehhez ugye át kéne másolni a HDD-re a rendszerfájlok, meg mindent, majd ha megvan az új SSD, akkor meg vissza. Gondolom nem úgy megy, hogy fogom jobb klikk és kimásolom azokat :D, ezért szeretnék segítséget kérni.

Előre is köszi!

2023. aug. 31. 13:01
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
73%
Illetve azon túl, hogy az alaplapnak és a biosnak is támogatnia kell hozzá a pendriveról való bootolást az sem árt, ha meg is próbál bebootolni róla, mielőtt még a merevlemezekről próbál.
2023. aug. 31. 15:31
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Macrium reflect free vel lemented (nem klónozod) a meglevő ssd-t a hdd-re egy fileba (pendriveról bootolva), ssd csere, a mentésből helyreállítod az új ssd-re.

Minden de minden marad a régiben.

[link]

2023. aug. 31. 15:40
 13/22 A kérdező kommentje:
Egy ASUS PRIME B450-PLUS az alaplapom. Valahol megtudom nézni, hogy támogatja-e a pendriveról való bootolást?
2023. aug. 31. 16:05
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Asus nál talán F8-at kell nyomogatni a post képernyőn, de elvileg ki is van írva 1 másodpercig.
2023. aug. 31. 16:17
 15/22 A kérdező kommentje:
Igen, vágom. Csak azt kérdeztem, hogy ez az alaplap támogatja-e a pendrive-ról való bootolás, mert ITGuy említette, hogy ez is egy feltétel.
2023. aug. 31. 16:37
 16/22 anonim ***** válasza:
36%

Elég bonyesz így. Jobb lenne újratelepíteni.

De nyilván ha levágsz egy 120+ gigás részt, akkor oda berakhatod az ssd partícióit.

Csak nem egyszerű. Tehát ugye a windows csinál ilyen boot partíciókat. Nem értek hozzá disk clone funkcióval csináltam mindig. De ugye ez a célmeghajtóról kompletten töröl mindent. Fogalmam sincs melyik program lenne a legjobb.

Win telepítésről van csomó leírás. De lényegében ja, egy pendrivera mehet, most már W11 bátran. Telepíted. Offline fiókot érdemes! Utólag pedig aktiválod, ha nem rögzült alaplaphoz.

Pendrive-ból én ventoy-t szeretem. Ez töröl mindent a pendrive-ról (újraformázza) viszont utána az iso fájlokat boot-olhatóvá teszi. Tehát nem kell telepítőt formázni belőle.

2023. aug. 31. 16:44
 17/22 anonim ***** válasza:
58%
Jajj, dejóó,téényleg. hát lehet fájlba is menteni a komplett meghajtót 😃azt csináld
2023. aug. 31. 16:44
 18/22 A kérdező kommentje:
Okkéé. Egyébként a windows telepítésnél ugyan azt a termékkulcsot kell megadni? Vagy meg kell vennem mégegyszer? :/
2023. aug. 31. 17:01
 19/22 anonim ***** válasza:
64%

Semmit nem kell megadni. Ugyanúgy aktivált marad amilyen volt.

Ha az új SSD nagyobb mint a régi akkor a mentés visszaállításakor egérrel húzd át a partíciókat, méretezd át a teljes méretre a C-t (a rejtetteket ne méretezd át).

2023. aug. 31. 17:21
 20/22 anonim ***** válasza:
53%
#19 ha teljesen frissen telepíti, akkor hogy marad aktivált? Nálam a windows telepítés úgy néz ki, hogy fullra legyalulom a rendszermeghajtót és arra megy rá a rendszer.
2023. aug. 31. 17:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!