Hogyan másoljam át a rendszerfájlokat ssd-ről hdd-re?
A helyzet, hogy nekem van egy 120GB-os M.2-es SSD-m, azon van windows rendszer, és egy 1TB-os HDD, amin a játékok és egyéb fájlok vannak. Tervezek venni egy 2TB-os M.2-es SSD-t, hogy azon legyenek a játékok és a windows rendszer.
De ehhez ugye át kéne másolni a HDD-re a rendszerfájlok, meg mindent, majd ha megvan az új SSD, akkor meg vissza. Gondolom nem úgy megy, hogy fogom jobb klikk és kimásolom azokat :D, ezért szeretnék segítséget kérni.
Előre is köszi!
Macrium reflect free vel lemented (nem klónozod) a meglevő ssd-t a hdd-re egy fileba (pendriveról bootolva), ssd csere, a mentésből helyreállítod az új ssd-re.
Minden de minden marad a régiben.
Elég bonyesz így. Jobb lenne újratelepíteni.
De nyilván ha levágsz egy 120+ gigás részt, akkor oda berakhatod az ssd partícióit.
Csak nem egyszerű. Tehát ugye a windows csinál ilyen boot partíciókat. Nem értek hozzá disk clone funkcióval csináltam mindig. De ugye ez a célmeghajtóról kompletten töröl mindent. Fogalmam sincs melyik program lenne a legjobb.
Win telepítésről van csomó leírás. De lényegében ja, egy pendrivera mehet, most már W11 bátran. Telepíted. Offline fiókot érdemes! Utólag pedig aktiválod, ha nem rögzült alaplaphoz.
Pendrive-ból én ventoy-t szeretem. Ez töröl mindent a pendrive-ról (újraformázza) viszont utána az iso fájlokat boot-olhatóvá teszi. Tehát nem kell telepítőt formázni belőle.
Semmit nem kell megadni. Ugyanúgy aktivált marad amilyen volt.
Ha az új SSD nagyobb mint a régi akkor a mentés visszaállításakor egérrel húzd át a partíciókat, méretezd át a teljes méretre a C-t (a rejtetteket ne méretezd át).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!