Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért irja ki hogy az 1 tb...

Miért irja ki hogy az 1 tb merevlemez tárhelye 805 gb windows és rendszerfájlok?

Figyelt kérdés
Vettem egy uj gépet , most lett telepitve rá a win 10 de a c meghajtó csak 130 gb memoriát mutat és más nincs de ha a rendszert nétem akkor 930 gb memoriát ír de abbol 805 használt , windows és más rendszer fájlok . Miért van ez , van egy terrás merevlemez benne de csak 130 amit használhatok .

2019. szept. 2. 22:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Lemezkezelőben új partíciót kell létrehozni a maradék résznek, ha telepítés során nem lett megtéve. Ha meg lett, akkor csak új elérési címet (betűjelet) kell neki adni ugyanott, és akkor az is meg fog jelenni.
2019. szept. 2. 22:30
 2/6 A kérdező kommentje:
Azt hogy kell csinálni ? Tudnál ebven segiteni? :)
2019. szept. 2. 22:33
 3/6 anonim ***** válasza:
Illetve a jelölés félvezető. Az 1 TB-os merevlemez 1 billió byte-os. Ezt az 1 billió byte-ot osztogasd vissza 1024-el, és ki fog jönni hogy 1 TB = 931,32 GiB (gibibyte). Sajnos a számítástechnikában a 10-es számrendszerre vonatkozó prefixumok használata terjedt el, nem pedig a 2-esre vonatkozó. Tehát mikor mondjuk az Op. rendszer azt írja hogy 130 GB tárhely van lefoglalva, akkor valójában hazudik, mert valójában 130 GiB ez, ami csak 121 GB.
2019. szept. 2. 22:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Az asztalon lévő Számítógép (vagy Sajátgép, vagy ahogy hívják Win10-en) ikonra jobb klikk és Kezelés. Azon belül Lemezkezelés.
2019. szept. 2. 22:46
 5/6 A kérdező kommentje:
Megcsináltam ezer köszönet ,töröltem és átraktam mindet a C be :)
2019. szept. 2. 22:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez esetben viszont figyelj majd az adatmentésre. Nem véletlenül volt a rendszer külön, egy 130 GB-os partíción. Így most ha elszáll az Op. rendszered, akkor az egész merevlemezt formázni kell és minden adat el fog veszni róla. Míg ha külön-külön partíción lenne az Op. rendszer és a többi adat, akkor elég lenne csak a rendszerpartíciót formázni majd arra újratelepíteni, és ekkor az adatok megmaradnának.
2019. szept. 3. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!