Miért irja ki hogy az 1 tb merevlemez tárhelye 805 gb windows és rendszerfájlok?
Figyelt kérdés
Vettem egy uj gépet , most lett telepitve rá a win 10 de a c meghajtó csak 130 gb memoriát mutat és más nincs de ha a rendszert nétem akkor 930 gb memoriát ír de abbol 805 használt , windows és más rendszer fájlok . Miért van ez , van egy terrás merevlemez benne de csak 130 amit használhatok .2019. szept. 2. 22:11
1/6 anonim válasza:
Lemezkezelőben új partíciót kell létrehozni a maradék résznek, ha telepítés során nem lett megtéve. Ha meg lett, akkor csak új elérési címet (betűjelet) kell neki adni ugyanott, és akkor az is meg fog jelenni.
2/6 A kérdező kommentje:
Azt hogy kell csinálni ? Tudnál ebven segiteni? :)
2019. szept. 2. 22:33
3/6 anonim válasza:
Illetve a jelölés félvezető. Az 1 TB-os merevlemez 1 billió byte-os. Ezt az 1 billió byte-ot osztogasd vissza 1024-el, és ki fog jönni hogy 1 TB = 931,32 GiB (gibibyte). Sajnos a számítástechnikában a 10-es számrendszerre vonatkozó prefixumok használata terjedt el, nem pedig a 2-esre vonatkozó. Tehát mikor mondjuk az Op. rendszer azt írja hogy 130 GB tárhely van lefoglalva, akkor valójában hazudik, mert valójában 130 GiB ez, ami csak 121 GB.
4/6 anonim válasza:
Az asztalon lévő Számítógép (vagy Sajátgép, vagy ahogy hívják Win10-en) ikonra jobb klikk és Kezelés. Azon belül Lemezkezelés.
5/6 A kérdező kommentje:
Megcsináltam ezer köszönet ,töröltem és átraktam mindet a C be :)
2019. szept. 2. 22:52
6/6 anonim válasza:
Ez esetben viszont figyelj majd az adatmentésre. Nem véletlenül volt a rendszer külön, egy 130 GB-os partíción. Így most ha elszáll az Op. rendszered, akkor az egész merevlemezt formázni kell és minden adat el fog veszni róla. Míg ha külön-külön partíción lenne az Op. rendszer és a többi adat, akkor elég lenne csak a rendszerpartíciót formázni majd arra újratelepíteni, és ekkor az adatok megmaradnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!