Az Intelnél a processzorok elnevezésében az "alszámozásnak" van i3/i5/i7/i9 határa? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy az első 1-2 szám ugye a generáció Core esetén, utána mondjuk van 45, ami most egy i5 (i5-13450HX, i5-1345U, stb.). Mondjuk ami 4-essel kezdődik, az általában i5. Lehet mondani, hogy mondjuk 0-tól 2-ig i3, 3-tól 4-ig i5, stb.? Vagy vannak olyan számok, amikhez egyszer pl. i5, máskor i7 tartozott?
Automatizálni kellene egy műveletet, különben több száz értéknél kellene egyenként.
2023. aug. 25. 13:09
2/8 anonim válasza:
Ha ragaszkodnak az 1 számjegyhez akkor a i3/i5/i7/i9 után az i0 fog jönni... 😄
3/8 A kérdező kommentje:
#1 Elolvastad a kérdést? Itt nem írnak erről, nem is láttam sehol hasonló témát.
2023. aug. 25. 13:41
4/8 anonim válasza:
Az I5 bőven elég játékra feletti már nagyon minimálisak lesznek a különbségek. Kivéve ha 1-7 generációban keresel cput. De csak mert a 4 mag 4 szál kevés már.
5/8 A kérdező kommentje:
#4 Ebbe sem mennék bele. Van egy olyan érzésem, hogy te sem olvastad végig.
2023. aug. 25. 15:02
6/8 anonim válasza:
Az első generációnak nincs kódja. 3 jegyű típus számok vannak.
A 2.generációtól van sorszámozva a generáció.
A 2600-as egy i7-es
A 13600-as egy i5-ös
Több most így fejből nem megy, de szerintem ezt nem lehet automatikusan létrehozni, nem feltétlen következetes a számozás.
7/8 A kérdező kommentje:
#6 Köszönöm, erre voltam kíváncsi.
2023. aug. 25. 16:15
8/8 anonim válasza:
Elég random jön ki. Hülye marketing ez. A lényeg inkább talán az, hogy a számozással az adott szérián belül egy erősorrendet is mutatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!