Most akkor mi van, mi van?
Vettem egy 120 GB-os SSD-t. Fellakatoltam rá az XP-t. Igen, az XP-t, ne röhögj!
A problem az, hogy szeretnék rá legalább 3 partíciót, hogy legyen az XP mellett linux is. De nem engedi a szemétláda! Alapban létrehozott egy C boot meghajtót és egy G meghajtót, amihez hozzárendelte mind a 119 GB-ot.
Win7 alól próbálom adjusztálni, de nem engedi.
Guruk! Félistenek! HW ördögök és ezek famulusai! Segítsetek.
Miért neeeem?
Gparted iso
Vagy bármilyen partíciókezelő
Aomei, macrium reflect (bár már lehet ezek is fizetősek. Akkir valami régi verzió)
120 gigabájtot 3 felé darabolni :D Ha 2 rendszert használnék és kellene külön adatpartíció, akkor elgondolkodnék nagyobb ssd-n :) 120 giga xp-vel okés lehet, de mellé egy linux már a vicc kategória. Hogy menő legyél nekem az alábbi javaslatom van a partíciókra:
- C: Windows 11
- D: Windows 10
- E: Windows 8
- F: Windows 7
- G: Windows Vista
- H: Windows XP
- I: Windows 2000
- J: Windows ME
- K: Windows 98
- L: Windows 95
- M: Windows 3.1
- N: MSDOS
- O: Linux
Ha ezt sikerül az SSD_dre felnyomni, akkor menő vagy (kb 9 giga / partíció jut, így ajánlom a takarékoskodást a partícióméretezésnél, mert a 10 és 11-hez méár hely is kell)
Amúgy viccen kívül egy nagyobb winchesteren megtudna ennyi oprendszer egymás mellett lenni?
>>120 giga xp-vel okés lehet, de mellé egy linux már a vicc kategória.
Van egy 100 éves pendrive-om. Azon van egy slack linux.
A pendrive 512 MB-os. Ez nem 120 GB-nak, hanem egy, imétlem, EGY GB-nak a fele. A linux kb. egy éves.
Én nem játszok a géppel, nem vágok filmeket sem rajta. A néhány tucat kép, .pdf file és vagy 10 program mellett elfér az a pár textfile is, amit létrehozok rajta. Eddig 160 GB-os HDD volt benne, az halt meg úgy, hogy volt rajta egy XP egy win7 és egy linux, meg vagy 70 GB szabad hely.
Ennek az országnak talán ez a legnagyobb baja, hogy ilyen, hozzád hasonló szemlélet uralkodik sokakban. Ti akarnátok eldönteni, meghatározni, hogy más mit vegyen, mit tegyen, hogyan éljen és gondolkozzon.
Primitív dolog ez nagyon. Szégyellni valód meg, inkább neked van.
Örömmel jelenthetem be, hogy a fáradozásomat siker koronázta!
Amit szerettem volna, azt maradéktalanul sikerült megvalósítanom. Ezek:
1. Az XP újra installálása nélül az eredetileg 120 GB-os partíció méretét csökkenteni.
2. A felszabaduló diszkterületen három új partíciót (win7, linux, work) létrehozni.
Mindezt egy macrorit disk/partition manager nevű programmal hoztam össze, ami egy kényelmesen használható, nagyon jól sikerült, ráadásul ingyenes szoftver.
Mindenkinek köszönöm a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!