Max 20000Ft-ból melyik a legjobb 1Tb-os 2.5 SSD?
Nos, ez a legolcsóbban 20980 Ft. Picit több, de én ezt tudom ajánlani. Nekem ugyan ilyen van, csak az 240 GB-os. 9 hónapja van meg, eddig 3 TB írás történt rajta, 96% -os most kondíciója. Eddig meg vagyok vele elégedve, Curcial SSD márkáról általában jókat szoktak mondani.
Amit még tudok ajánlani az ez a Samsung SSD. Samsung szintén egy jó SSD márka, de ez már 22k körül mozog.
Egyikkel sem fogsz mellé, de ha kicsit olcsóbban akarsz, akkor itt van ez, szintén Crucial 17 ezerért.
nekem van bx500 ssd-m, 40TB irásnál jár már és 100/100
nincs gondom vele.
Én még mindig preferálom a sima ssd-ket, mert oké lassabbak, de nem melegednek annyira mint az m.2
#5 dehogynem gyorsabb, amint indexelnie kell felére, vagy akár harmadára lassul minden dram nélküli ssd. Ha az indexelésen túl van nincs jelentős sebességbeli különbség, mert csak erre használja a dramot.
Elhasználódása is sokkal gyorsabb emiatt, mert minden alkalommal amikor keresel(vagy egy mappát megnyitsz, teljesen mindegy) használódnak a cellák, ahelyett hogy lekérdezné a dramban eltárolt adatokat, és csak akkor használódna amikor ténylegesen írsz/olvasol róla.
#7 Azt egy szóval sem mondtam, hogy nem gyorsabb, csak azt, hogy ennyi pénzért ne várj villámgyors SSD-t. HDD-től még így is gyorsabb. Amúgy meg a DRAM nem minden, az elhasználódás munkafolyamattól is függ, ha sokat írsz rá, akkor hamarabb elhasználódik, illetve a NAND típusa meg általában a gyártó minősége is befolyásolja (és a Crucial általában jó minőségű).
"minden alkalommal amikor keresel(vagy egy mappát megnyitsz, teljesen mindegy) használódnak a cellák"
Igen, ez azt eredményezi, hogy gyorsabb, de pont nem annyira jelentős élettartam szempontjából, hisz ezek a műveletek olvasást igényelnek, ami nem igazán hat a cellák élettartamára, az írás viszont annál inkább. A DRAM itt is segít és ezért tarthatnak kicsit tovább, nem az olvasás gyakorisága miatt.
Gyakorlatban meg ez egy többtényezős dolog. Hogy meddig tart az több mindentől is függ, amúgy meg azt a 360 TBW-t, amit a BX500 garantál, nem fogja egyhamar elérni. Normál használat mellett így is várhatóan évekig fog tartani vagy tovább... Ennyi pénzért egy 1 TB-os SSD-től mint mondtam nem szabad túl nagy csodát várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!