Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Elég lehet a 35W-tos "T" CPU...

Elég lehet a 35W-tos "T" CPU egy "kisebb" videokártyához?

Figyelt kérdés

Adott egy ITX ház. Streacom DB4. Passzív hűtésű ház. Emiatt szeretnék "T" cpu-t. Viszont szeretnék némi grafikai teljesítményt is. Az RX6400 a kiszemelt. Ez 53W TDP-s ugye. A házhoz ajánlott 240 wattos passzív táp is megvan. 2x16GB hűtőbordás ram fogja még támogatni a rendszert és egyetlenegy m2 ssd. Úgy számolom, hogy a maximális fogyasztás 140 watt lehet, de valószínűleg ezt nem fogom megütni gyakorlatban soha. A cél hobbi játék de 0 dBa gépzaj mellett.

Az egyetlen kérdés, hogy milyen CPU lehet megfelelő ehhez a kártyához? Vagy akár egy jövőben megjelenő (még nem is létező) RX7400, vagy 8400 mellé melynek hasonló TDP-je lehet?

Alapból az i3 13100t a kiszemelt. De a jövőbeli kártyák miatt egy 13500t is szóba jöhet. De vajon elegendő lenne akár az i3 is? Vagy még egy 12. szériás is?

2023. aug. 18. 14:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy van-e PCIe 3.0 LGA1700 lap, mert az a kártya igényli a 4.0-át a 4x bekötése miatt. Az vissza foghatja, processzor szerintem mindegy.
2023. aug. 18. 14:38
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, támogatja. A lap már megvan. ASRock B760M-ITX/D4 típusú.
2023. aug. 18. 15:18
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
I5 13600T javasolt akkor. De a 12600T vagy akár 12400T is helyt állhat. Ezek mellé a videokártyák mellé bizony elegendő az összes ilyen cpu. De ne tervezzünk ennyire előre. Mert nem tudjuk milyen lesz főleg egy RX 8400 ha egyáltalán lesz. Egy RX 7400-nak pedig szerintem legjobb esetben is max ilyen GTX 1070 Ti, RX 5700 teljesítménye lenne. Csak akkor ha nem olyan lenne mint korábban az 6400, 6500 XT voltak. 6500 XT sem tudta nagyon ezt a teljesítmény szintet megütni. De ez sem biztos, hogy lesz. De amúgy szerintem megveheted ezeknek a normális verzióját is úgy tudom B760 alaplappal letudod korlátozni őket 35W-re. Megnézném az Intel ARC A380 vgat is, jobb mint az RX 6400 mindennel együtt. De egy undervoltolt RX 6600-al is akár fogyasztási kereten belül lehetnél. Olcsóbban meg is úsznád. Nem T procival. És utána pedig bármikor beállíthatod őket max power limitre.
2023. aug. 18. 15:43
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül. Átverés ám ez a T proci, mert felárat szabnak meg, a gyakorlatilag semmire 🤷‍♂️. Idle/alapjáraton nem fogyaszt kevesebbet, viszont amikor kell a kakaó, akkor meg nem tud erősebb lenni. Fogyasztás lekorlátozás meg sima ügy alaplap oldaláról.

12100/13100 is elég lehet, nem kell 6 mag, játékhoz se. Főleg játékhoz inkább legyen kevesebb mag, te tudjon magasabb hz-en menni a meglévő fogyasztási keretből. Illetve egy ventilátor is mehet bele, ami csak játékkor kapcsol be (kitapasztalod.. 70-80 fok felett)

Videokártyából én 4060-at gondolnám. Ha van jó méret. Van benne kakaó rendesen, illetve mivel ez is a legújabb gyartósoron készül, így a fogyasztása is brutáljó. Nyilván undervolt kelleni fog, de az adott fogyasztáskeretből ez fogja tudni kihozni neked a maximum teljesítményt. RTX 3000 magasabb fogyasztású, AMD 6-7000 széria meg méég sokkal magasabb fogyasztásban.

Nyilván persze, ha elég az RX 6400 teljesítménye ahhoz amivel játszanál, akkor mindegy, nem szóltam.

2023. aug. 19. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!