Egy nagyon bika videokártyát szeretnék minél kisebb gépre rákötni. Hogy könnyen tudjam szállítani. Hogyan oldjam meg? (bővebb info lent)
Most egy asus TUF f17-es laptopom van 3050-es gpu-val 4 gb vrammal.
Használatra kb unreal engine lesz.
Egy PN (50-52 stb) szériás asus mini pc-t gondoltam egpu-val, hogy az a kettő egyben talán elég mobil. a proci erős benne. 64 gigáig bővíthető a ram.
A laptoppal az a bajom, hogy nem bővíthető a videokártyája ez alapján meg bekorlátozott. Nekem szükségem van egy erősebbre (gpu) unreal fejlesztéshez. De egy nagyobb gpu-s laptop nagyon drága.
Ajánlok egy YT csatornát, ahol ilyen mini bika gépeket rak össze a srác, teszteli a kis házakat, mik hogyan férnek el bennük:
Akár az RTX 4090-hez is vannak jó passzentos házak 😃 szóval csak a pénztárcád szab határt a lehetőségeknek.
eGPU sajnos nem élhető. X4 kapcsolat használható csak, ami rendkívül korlátozott a teljesértékű X16-hoz képest. Múltkor néztem erről videókat, mert amúgy nagyon jó lenne nekem is, ha működne, de nem működik 😕
Ja,meg laptop.
RTX 4090 lesz a csúcs most, ami valójában egy gyengített asztali 4080 lesz 🙃🙃
Nem tudom mi neked a megfizethető...
TGP kulcsszóval fogsz találni listát.
Nyilván 4000-esek még csak most jelennek majd meg, így nincs lista róla, de 3000-esekhez van.
Pl „3080 tgp list”:
Kiderül, hogy a 165W-osak a legjobbak a 3080-ak közül, és ír modellszámokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!