3 pines 120mm-es rendszerhűtő ventilátorral szabad videókártyát hűteni?
Nem én hirdetem, csak hamarosan nekem is kelleni fog ventilátor.
Nyilván a legjobb az lenne, ha kompatibiliset cserélnél, pl nézelődj:
De ha nagyon muszáj, akkor:
A videokártyára nem tudod dugni a ház ventiket, tehát az alaplapra kell majd. A legtöbb mai alaplap képes feszültség alapon is szabályozni a ventilátorsebességet.
Fan control progit javaslom. Elsőre kicsit fura, de ha rájössz a logikájára, akkor a legjobb a témában
Szóval kell csinálnod egy görbét, ami a GPU hőmérséklet alapján határozza meg a sebességet %-osan. Utána a görbét hozzárendeled a megfelelő ventilátorokhoz.
Ja, és a program első induláskor leteszteli, hogy tudja-e vezérelni a ventilátorokat. Minden ventilátornak leteszteli a minimum indulási és a maximum sebességét szép fokozatosan. Ha nem tudja, akkor folyamatosan maximumon (12V) pörögnek a 3 tűs ventijeid.
Miután kijöttek az Asus Noctua ventis kártyáik csomóan próbálták otthon megcsinálni. Nem lesz olyan jó mint a gyári de elmegy
Itt egy 3090
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!