Windows 10 probléma (internet, fagyások, esetleg táp probléma)?
Üdv!
Nemrégiben építettem egy számítógépet. Az Asusnak a Strix B550-F-es alaplapját választottam, amit előtte olvasgattam a neten, hogy gyári hibás és az ethernet porttal vannak problémák, de nem foglalkoztam vele.
Felraktam a windowst, aztán a drivereket és semmi probléma nem volt egészen addig, amíg komolyabb játékokkal nem játszottam (de egy ow2 nél is előfordult, ami nem egy teljesítményigényes játék) ugyanis egyszer hallottam egy windows értesítő hangot, mintha valamit kihúztak volna a gépből, aztán látom hogy nincs internet, de ezzel nem lenne baj hanem mozog az egér és tudok kattintani alap dolgokra pl start menü vagy megnyitni a chromeot (internet az nincs) de nagyon mást nem tudok csinálni.
Próbálkozásképpen egy pcie-s antennás wifi bővítőkártyát raktam a gépbe, de amikor ez bekövetkezik akkor átváltanék a wifire és azt írja, hogy nem lehet csatlakozni, megpróbáltam feladatkezelőt megnyitni az azonnal lefagy mikor kattintok hogy zárja be a programot akkor bezáródik de ha újra megnyitom, megint kezdődik előlről, vagy közbe újraindítani ott meg töltött éveket és csak a gombbal újraindítás után oldódik meg.
Gondolkoztam azon is, hogy az ATX 12V-os csatlakozóba baj lehet-e, hogy csak 8-pinnel kötöttem be a 8+4 pines helyett, de a tápomnak nincs olyana, és olvasgattam fórumokon, hogy ha nem elég nagy teljesítményű a táp, akkor vagy be sem kapcsol, vagy újraindul, vagy lefagy de az enyém nem igazán fagy le, hanem csak egy csomó funkció nem elérhető (egyébként egy Seasonic 450W 80+gold-os tápom van aminek elméletileg elegendőnek kéne legyen ehhez a buildhez, egy R7 5800x, 16gb 3200mhz ram, sapphire rx 6600 pulse, 1HDD 3SSD. A Windowst is frissítettem hátha az lenne, CMD-be lefuttattam a scannow-ot nem talált semmit. Nem tudom, hogy mi lehet a problémma, hogy ez most szoftweres vagy hardveres, a windows vagy valami driver vagy tényleg a táp. Nagyon köszönöm hogy végigolvastad, aki tud segíteni nagyon megköszönném.
Az eszközkezelőben nem jelez hibát a hálózati kártyára?
Az nem lehet, hogy a modemed vagy a portja, esetleg a kábel fosta össze magát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!