Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A 6900Xt lehet a gond?

A 6900Xt lehet a gond?

Figyelt kérdés

Üdv!

Röviden, vettem új procit, tápot és vga-t (5800x, Seasonic 1000, Powercolor 6900XTU)

Ideje volt már egy windows reinstallnak is, így tiszta minden.

Viszont

Feltettem a Dying Light 2-t, mondom kipróbálom, erre szaggat, majd BSOD - leírásban a ntoskrnl.exe pshed.dll-t dobja ki.

Azóta próbáltam sokmindent, de pár perc játék után meghal, persze nálam is van a 'coil whine' jelenség és bár furán hangzik, de olyan mintha az akadás szinkronban menne a nyöszörgés erősségével. Volt már aki tapasztalt hasonlót?

Persze majd napközben szerzek egy másik vga-t és kipróbálom úgy is, de addig is hajt a kíváncsiság.

Köszönöm!

2023. aug. 2. 06:20
 1/10 anonim ***** válasza:

Azt találtam erről, hogy hibás rendszerfile, elavult driver vagy memóriahiba okozhatja.

Esetedben a driverhiba gondolom kizárható, mert felteszem azt is frissítetted.

Szerintem ellenőrizd a memóriáid is.

2023. aug. 2. 09:25
 2/10 A kérdező kommentje:

Memória memtest86-al ok.

Viszont visszatettem az 5700xt-t, és láss csodát, minden jó. Lehet hogy a vga-n lesz a memória hiba? Na mindegy, hívom az ipont...

2023. aug. 2. 10:33
 3/10 anonim ***** válasza:
Nézd meg más játékkal is az is leszűkítheti a dolgokat.
2023. aug. 2. 11:02
 4/10 anonim ***** válasza:
Próbálj előtte más drivert is és ahogy írta 3as más játékot is. Ha ezek után se jó, akkor nyilván gariztasd.
2023. aug. 2. 11:17
 5/10 A kérdező kommentje:
3DMark-al próbáltam, 3perc után BSOD, az 5700XT-vel simán lefut, a stress test is. Mondjuk nem értem min csodálkozom, ezzel az 5700-es is ez volt anno, sőt előtte a 280x-el is, úgy néz nincs szerencsém vga terén :(
2023. aug. 2. 16:48
 6/10 anonim ***** válasza:

Seasonic px vagy tx van?

Windowst Microsoft oldaláról raktad media creation toollal vagy rufussal "okosba"? Eredeti a játék?

2023. aug. 3. 08:30
 7/10 A kérdező kommentje:

Azóta bonyolódott a helyzet.

azt hittem, hogy minden ok, de nem.

5700-el is kidobott, mostanság már nem BSOD hanem simán újraindul, eseménynapló szerint kernel-power 41.

Visszatettem az előző tápot + 5700 és így is kizárólag terhelésre újraindul, néha simán, néha bsod-val.

HWinfoval csináltatok log-ot, de semmi extra, minden tendben aztán egyszer csak újraindul.

Már csak a proci új, most azt is kiszedem és visszateszem az előző 3600-at - gyakorlatilag mindent visszaállítok eredetire

Ettől függetlenül ismét újratettem a wint, de most töröltem a partíciókat, minden más hdd-t kivettem, és semmi.

Ha proci csere után is ez lesz, összeverem egy lapáttal

2023. aug. 3. 18:35
 8/10 A kérdező kommentje:
Frissítés: az 5800X volt a hibás, közel 3 hónapig sz@rakodott a bolt meg a szerviz, de végre 2 hete cserélték és most minden működik.
2023. nov. 11. 10:52
 9/10 anonim ***** válasza:
Zsííír. Azt lehet tudni, hogy mi volt a probléma a procival?
2023. nov. 11. 19:11
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem mondtak semmit, többszöri e-mailre is pár szavas válasz volt, majd egyszer csak jött az új a postával...
2023. nov. 11. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!