Megéri megvenni ezt a PC-t? -11th Gen Intel Core i3-1115G4 4x3.00 Ghz -8 GB DDR 3 Ram -1TB HDD Sata -4 magos -Intel UHD Graphics -DVD Super Multi -500w tápegység Az ára 59 volt, majd 38 lett. 3 hete árulja. Szerintetek?
Ha az elírásokat nem számoljuk, mire jó ez? Mire kellene neked?
Gamer alapnak?
11 gen i3 annyira nem rossz, alaplapról nem tudunk semmit.
8Gb valamilyen ram, hát ez nem sok, 16Gb kellene bele.
HDD, hát arról már senki se játszik így 2023-ban, SSD kellene bele. DVD hát ez se egy fontos dolog manapság (kivéve aki igényli) 500w valamilyen táp (lehet akár jó is) és hát videokártya se jutott bele(mondjuk ennyiért nem csoda)
Valami ilyesmi lehetett újonan, nagyjából most van árába, de ha nem Officera, és netezésre kell sokat kell még költeni rá.
Nagyon nem értem mi ez... valami kínai tákolmány talán? De netezősnek jó lehet.
Szóval ez egy laptop processzor. Nem tudom hogyan került bele asztali gépbe, asztali tápegység mellé... ilyeneket nálunk nem árulnak. Ezért gondolom, hogy valami kínai alaplap lehet.
A memória biztosan DDR4, hiszen nem támogat mást a processzor. Bővíthetősége van?
A proci: csak 2 magos. Erős magok, tehát nem lesz gond a net/office/film felhasználásban. De tudni kell a korlátait.
Illetve SSD mindenképp kell bele, de hát az manapság már filléres dolog.
Ja és, hogy mi az a sok (ha játékra kell
8Gb ram kell bele 7-8ezer.
Kellene egy videokártya mondjuk egy Rx580 8GB vagy egy 1060 6GB olyan 30 ezer.
Meg egy SSD 10 ezer
Cirka 50 ezer még mire valamicskét játékra alkalmas lesz.
Most járunk kb 85 nél.
Végül is annyira nem rossz.
KÖszönöm, hoyg segítetek.
Ez a link. Fiam szeretné, és gamer PC-t szeretne csinálni belőle, de még ő is kicsi, hogy értsen hozzá, meg én sem értek hozzá. Nagyon hülyeséget meg nem akarok venni.
Van a Gigabyte-nek is és az Asus-nak is olyan desktop alaplapja ahol a processzort ráforrasztották az alaplapra. Igaz eddig én csak celeron procikkal szerelteket láttam.
Szóval a tanácsom, ha fejleszteni szeretnéd, akkor előbb utóbb proci csere is szóba kerül majd, ebben az esetben az viszont rögtön alaplap cserét is követel.
Ezért nem ajánlanám, szerintem az ára is ezért csökken, nem kell senkinek, mert nem igazán bővíthető. Azt is érdemes megnézni az alaplap típusa alapján, hogy mennyi RAM-ot támogat. Lehet a 8 GB-al már azt is kimaxolta.
Inkább keress másik gépet.
Javaslom nézz szét a [link] oldalon.
Ne hogy meg vedd!!!!!
Rákerestem, találtam ilyen alaplapokat. Forrasztott processzor, laptopmemóriák. Teljesen fejleszthetetlen. Ez egy ITX alaplap. Az ne tévesszen meg, hogy egy böhöm nagy házba rakták. Gyakorlatilag legfeljebb netezésre jó, ha a következő években nem akarjuk fejleszteni. A táp, ha jól láttam a képen egy Approx, ami gyakorlatilag egy elektronikai hulladék.
Száz szónak is egy a vége, 38 ezerért árul egy nem túl esztétikus számítógép házat.
Inkább:
Vagy ha több a keret:
Természetesen mindegyiknek vannak hibái, korlátai, de százszor inkább ezek közül vennék, mint azt a vackot.
"38 ezret simán megér"
Ja, ha úgy összeadogatjuk az alkatrészeket esetleg, nem véletlen van még mindig a srácnál.
A hátsó panel nem valami izmos alaplapról árulkodik, van benne egy gagyi tápegység.
És ha jól látom valamilyen videokártya is VOLT benne a fotózásnál, ami kiugrott belőle már.
Kérdezőnek.
Szerintem ezt engedjétek el,
Az irány nem rossz, Intel 10-11gen vagy ha a gyereknek belefér akkor AMD Ryzen. Intelnél 2 generációnként foglalat váltás van, AMD meg 5 széria processzort rakott ugyan abba a foglalatba.
Ezzel már lehet játszogatni,
Proci cserélhető, majd ha kell R5 5600-ra vagy 5700x-re
Ram bővíthető ha kell
Videokártya elmegy. (De cserélhető, sokkal jobbra) ha nem csak CS:GO-ra kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!