A 16 GB-os pendrive-omból miért csinált a memtest86 setup pár száz MB-os pendrive-ot?
Döbbenet, hihetetlen.
Az egyik ram-om folyamatosan kékhalált dob ezért szeretnék egy memtest-et futtatni.
Van egy 16 GB-os kingston pendrive-om.
A memtest86 setup-ban rendesen csináltam egy boot-olható pendrive-ot, aztán a complete felirat után a windows felkínálta a formázást. Gondoltam lehet elrontottam vmit, miért ne formázzam meg ismét, ok.
Aztán ez fogad:
WTF???
A laptopomban is ennyit ír, két meghajtón pár száz MB-os valami.
Mi a lósz** ez?
Természetesen a memtest86 ezután már nem is tud ismét boot-olható pendrive-ot készíteni.
Mit kezdjek ezzel? Kuka?
Fuh, köszönöm megnyugodtam. Hasznos volt a válaszod.
Viszont ennek ellenére nem értem, hogy a boot sorrendben kiválasztom az usb sticket és nem ismeri fel a gépem.
Esetleg erre van vmi ötlet?
FAT32-re formázd akkor felfogja ismerni. A BIOS-ban biztos UEFI van beállítva.
Ha telepíteni akarsz róla akkor a Rufus-szal tedd rá a telepítőt mert az megoldja a 4GB-nál nagyobb fájlok esetén is a bootolást. Két partíciót hoz létre a telepítő pendrive-on (FAT32 és NTFS) és a FAT32-ról kezdi a bootolást.
Tudom hogy hihetetlen, de nem úgy kell csinálni ahogy a honlapjukon leírják. Hanem ezen egy filet csak ki kell másolni belőle a penre. Ennyi.
És megmarad a mérete sőt ami rajta volt az is.
És a biosból indítható: [link]
Ha nem így csináltad akkor lemezkezelőben javítható, törölhető, átméretezhető.
Nem akarok most percekig gépelni.
Ha nem bírsz vele, akkor írj rám és segítek.
Köszi, közben már a második kérdésemre is rájöttem. Régi az alaplapom a legújabb memtest86-hoz.
Letöltöttem az "oldschool" verziót (a kék-zöldes) és azzal már működött a ram teszt. Köszi a válaszokat.
"Régi az alaplapom"
Konkrétan? Típus? Évjátat?
Asrock B450m hdv
évjáratot nem tudom, de 2018-ban vettem
Az nem régi, nem "oldschool".
A friss 10.5 verzió való hozzá, igaz 5 percbe is beletellik amíg elindul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!