Régebbi videokártyát tudok újabb alaplapba tenni?
Van egy régebbi HD5670-es videokártyám (PCI-E 2.0, 128 bit, GDDR5).
Azon gondolkoztam, hogyha megveszek egy új alaplapot... (konkrétan ezt néztem ki magamnak: [link]
ez pedig a másik alternatíva: [link] )
...akkor vajon abba a PCI foglalatba is belepasszol és működni fog-e.
Nem iGPU-s procit akarok venni (elég drága a felára amit másra költenék) és nyilván ha elszáll a videokártya, akkor jó ha van egy vésztartalék (ami jelen esetben egy régebbi).
Így már világos! Igen valószínűleg képet ad, elfér a polcon 😉
Nekem is van egy GT 750 itthon csak úgy, hogy legyen az nem baj soha se.
#9: "Vegyél egy GT1030-at erre a célra szerintem, filléres kari már."
Hát ne haragudj, de +35 ezer minden csak nem filléres kategória.
Több mind kétszer annyi mint az iGPU-s Intel proci felára. Tesztelgetésre és vésztartalékra meg elég drága mulatság mikor amúgy sose fogom hasznát venni. HD5670-em meg ott fekszik évek óta a fiókban és nyilván a kutya nem venné meg már. Viszont ha az említett célra még így is jó (kommentek szerint igen), akkor hülye lennék felárat fizetni egy iGPU-s CPU-ért vagy tartalék kártyáért.
#16: Hol állítottam én ilyet, hogy iGPU mellé is kell tartalék kártya?
Pont azért tettem fel a kérdést, mert i5-12400 helyett csak egy 12400F-et akarok vásárolni ami jóval olcsóbb és nyilván azért mert nincs benne iGPU.
Lehet pontatlanul fogalmaztam, ha igen elnézést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!