Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ebbe a gépházba beletudom...

Ebbe a gépházba beletudom tenni ezt az alaplapot?

Figyelt kérdés

A Dell Optiplex 790-nek a gépházába szeretném kicserélni a jelenlegi lapomat erre mondjuk itt, ilyesmire gondoltam. [link]

Ha megjön akkor Ryzen 7 2700X processzor kerül bele majd.

2023. júl. 28. 18:20
 1/5 anonim ***** válasza:

A brand PC-k nem minden esetben ragaszkodnak az ATX szabványhoz.

Egyedi alaplapokat, tápmegoldásokat alkalmazhatnak.

A 790MT jónak néz ki, egy óvatos próbát megérhet.

Alaplap távtartókra feltétlen figyelj, és a tápegység se biztos, hogy elég (meg az se biztos, hogy ATX-es)

2023. júl. 28. 19:01
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen normal ATX-ez ezért is nem merek venni ez a lap mAtx ha minden igaz. De direkt pont azért kérdeztem mert ez brand ház is még ugye.
2023. júl. 28. 19:23
 3/5 anonim ***** válasza:

Egy kicsit utána néztem, mert úgy nem néz ki rosszul, ATX táp van benne, de lepkefing kb. 300w cserés.

mATX elvileg az alaplap, az belemegy, de a front panelt kábelt át kell mókolni, mert egyedi DELL kiosztású. Állítólag a ventilátorok csatlakozója sem szabványos, az is csere.

Dell fórum:

[link]

Itt egy csávó megmókolja:

[link]

Szerintem egyszerűbb egy normál házba építeni, de ez sem lehetetlen. Minden esetre, nem nagyon éri meg.

2023. júl. 28. 22:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Górd már ki a picsába azt a nehéz szart, fillérekért lehet rendes házat szerezni
2023. júl. 29. 17:18
 5/5 xKakashix ***** válasza:
Nekem is volt ilyen kiosztású Dell házam, ha mindent cserélni akarsz benne akkor nem éri meg. Inkább vegyél egy pár ezres normál házat amivel nem kell szenvedni.
2023. júl. 30. 07:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!