Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kérem szépen tudnátok segíteni?

Kérem szépen tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Az Intel és AMD oldalán milyen chipsetek vannak? Mi mire való? Korábban láttam egy kérdést, amelyben az alaplap VRM-ről is írtak, hogy az is fontos. Milyen alaplapokat érdemes venni? Honnan tudom, hogy a processzor és videokártya kihajtja egymást? Honnan tudom, hogy a hűtő elég lesz a processzorhoz?

16 éves lány vagyok, de érdekelnek ezek a dolgok. Előre is köszönöm szépen a válaszokat.

2023. júl. 21. 18:53
 1/1 anonim ***** válasza:
74%

Az tök jó, hogy érdekelnek ezek a dolgok de erről a pár kérdésről amit feltettél kb 4 oldalnyi választ lehetne írni... :D

A chipset az alaplapon található vezérlő ami összeköti a "perifériákat" a processzorral ( hang,wifi,lan,stb stb ). Az olcsóbb, alacsonyabb számozású modellek kevesebb funkcióval bírnak, a drágábbak többel.

Itt egy táblázatos összefoglaló néhány sorozatról

intel 500

[link]

intel 600

[link]

AMD500

[link]

AMD600

[link]

A VRM a Voltage Regulator Module, ez felel a processzor áramellátásáért, 12Voltból csinál 1,3-1,5V környékét. Terhelés alatt melegszik, az hogy hűtőborda van rajta még nem jelenti hogy za ér is valamit, erről teszteket kell nézni.

A processzor és videókártya kapcsolatáról szintén teszteket kell nézned, nincs rá általános képlet.

A processzoroknál vna egy gyárilag megadott TDP érték, a hűtőknél is meg szoktak adni egy max TDP értéket ameddig még használható. A kettőt kell csak összehasonlítani.

2023. júl. 21. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!