Kérem szépen tudnátok segíteni?
Az Intel és AMD oldalán milyen chipsetek vannak? Mi mire való? Korábban láttam egy kérdést, amelyben az alaplap VRM-ről is írtak, hogy az is fontos. Milyen alaplapokat érdemes venni? Honnan tudom, hogy a processzor és videokártya kihajtja egymást? Honnan tudom, hogy a hűtő elég lesz a processzorhoz?
16 éves lány vagyok, de érdekelnek ezek a dolgok. Előre is köszönöm szépen a válaszokat.
Az tök jó, hogy érdekelnek ezek a dolgok de erről a pár kérdésről amit feltettél kb 4 oldalnyi választ lehetne írni... :D
A chipset az alaplapon található vezérlő ami összeköti a "perifériákat" a processzorral ( hang,wifi,lan,stb stb ). Az olcsóbb, alacsonyabb számozású modellek kevesebb funkcióval bírnak, a drágábbak többel.
Itt egy táblázatos összefoglaló néhány sorozatról
intel 500
intel 600
AMD500
AMD600
A VRM a Voltage Regulator Module, ez felel a processzor áramellátásáért, 12Voltból csinál 1,3-1,5V környékét. Terhelés alatt melegszik, az hogy hűtőborda van rajta még nem jelenti hogy za ér is valamit, erről teszteket kell nézni.
A processzor és videókártya kapcsolatáról szintén teszteket kell nézned, nincs rá általános képlet.
A processzoroknál vna egy gyárilag megadott TDP érték, a hűtőknél is meg szoktak adni egy max TDP értéket ameddig még használható. A kettőt kell csak összehasonlítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!