Mi lehetett a HDD-vel?
Befogtam egy olyan HDD-t, amely eléggé kétes volt. Egy régi 2006-os laptopban volt a 320 gigás Hitachi HDD, a laptop meredek lépcső tetejéről legurult, majd telibe betonra esett. a HDD-t leállította a gép, gondolom érzékelte az esést. Na de mind1. utána HDsentinelben leugrott a kondícicó 0%-ra, kiírta a progi, hogy mentsem le az adatokat, mert bármikor megpusztulhat. Így is tettem, leformáztam, és a kondíció felugrott 99%-ra, 2 alkalommal vizsgált gyanús szektorokat a vinyó, de végül okés lett. Most a külső vinyóm szintén a pusztulat szélén volt, asztalról leesett, és eszméletlen módon remeg, amikor gépre dugom. Átmásoltam a fent említett HDD-re a cuccokat, minden okés volt, leválasztottam, majd kihúztam. Ma bedugtam, hogy egy új vinyóra áttegyem, viszont nem tudtam megnyitni a meghajtót, miszerint érvénytelen paraméter hibát ad. Recuva 1db mappát talált, az is a lost.DIR mappa, üresen. Letöltöttem az EaseUs progit, az megtalált mindent, viszont 150 dollárért, avagy 50.000Ft-ért mentené ki nekem.
Van valami ingyenes mód, hogy visszahozzam az adatokat?
"Meg utánaolvastam, elvileg a Hitachi a legrosszabb HDD márka, az utódja (HGST) már jobb"
A Hitachi és a HGST (Hitachi Global Storage Technologies-nek a rövidításe) ugyanaz xD a Hitachi gyártotta az egyik legjobb HDD-ket, amíg a WD megvette. Nekem mai napig tökéletesen működik az összes. Ha nem hagytad volna legurulni, akkor biztosan mai napig tökéletesen működne.
Jó, akkor pontosítok: azokon a HDD-ken amiken Hitachi felirat volt, nem voltak megbízhatóak, a legnagyobb meghibasodási rátájuk volt. Azokon amiken már HGST felirat van, azok megbízhatóbbak.
Ha érdekel, nekem a Western Digital és a Toshiba vált be.
“Nem hagytam volna legurulni” az csak egy tárgy. Másrészt elvileg a laptopban volt rázkódás érzékelő, és leállította az első űtésnél. Max akkor okozhatott benne nagyobb kárt ha pont írt/olvasott, ha parkolt akkor nem biztos, de mind1, mostmár a fő kérdésre kérek segítséget!
#3 "azokon a HDD-ken amiken Hitachi felirat volt, nem voltak megbízhatóak, a legnagyobb meghibasodási rátájuk volt."
Hát ez se nagyon igaz..
"elvileg a laptopban volt rázkódás érzékelő, és leállította az első űtésnél"
Teljesen mindegy, attól még leesett, megsérült. Adatmentő céghez fordulj.
Redditen volt egy lista, hogy melyik márkánál átlagosan hány évig működik, illetve milyen hibák fordulhatnak elő. A Hitachi a Samsunggal együtt valahol a lista végén volt.
De mind1, mindenkinek van márkahűsége, másrészt nem kötelező az összesnek elromlania, biztos vannak olyan Hitachi tárolók, amik bírják több évig is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!