Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehetett a HDD-vel?

Mi lehetett a HDD-vel?

Figyelt kérdés

Befogtam egy olyan HDD-t, amely eléggé kétes volt. Egy régi 2006-os laptopban volt a 320 gigás Hitachi HDD, a laptop meredek lépcső tetejéről legurult, majd telibe betonra esett. a HDD-t leállította a gép, gondolom érzékelte az esést. Na de mind1. utána HDsentinelben leugrott a kondícicó 0%-ra, kiírta a progi, hogy mentsem le az adatokat, mert bármikor megpusztulhat. Így is tettem, leformáztam, és a kondíció felugrott 99%-ra, 2 alkalommal vizsgált gyanús szektorokat a vinyó, de végül okés lett. Most a külső vinyóm szintén a pusztulat szélén volt, asztalról leesett, és eszméletlen módon remeg, amikor gépre dugom. Átmásoltam a fent említett HDD-re a cuccokat, minden okés volt, leválasztottam, majd kihúztam. Ma bedugtam, hogy egy új vinyóra áttegyem, viszont nem tudtam megnyitni a meghajtót, miszerint érvénytelen paraméter hibát ad. Recuva 1db mappát talált, az is a lost.DIR mappa, üresen. Letöltöttem az EaseUs progit, az megtalált mindent, viszont 150 dollárért, avagy 50.000Ft-ért mentené ki nekem.

Van valami ingyenes mód, hogy visszahozzam az adatokat?

2023. júl. 12. 19:25
 1/5 A kérdező kommentje:
És igen, tudom, nem egy helyen kell lennie mentésnek, viszont nem gondoltam, hogy 1 napot nem bír ki az a szerencsétlen. az eredeti külső vinyóról nem tudom lementeni, mert felpörög elkezd remegni, majd lecsatlakozik a gépről. Meg utánaolvastam, elvileg a Hitachi a legrosszabb HDD márka, az utódja (HGST) már jobb
2023. júl. 12. 19:27
 2/5 anonim ***** válasza:

"Meg utánaolvastam, elvileg a Hitachi a legrosszabb HDD márka, az utódja (HGST) már jobb"

A Hitachi és a HGST (Hitachi Global Storage Technologies-nek a rövidításe) ugyanaz xD a Hitachi gyártotta az egyik legjobb HDD-ket, amíg a WD megvette. Nekem mai napig tökéletesen működik az összes. Ha nem hagytad volna legurulni, akkor biztosan mai napig tökéletesen működne.

2023. júl. 12. 22:15
 3/5 A kérdező kommentje:

Jó, akkor pontosítok: azokon a HDD-ken amiken Hitachi felirat volt, nem voltak megbízhatóak, a legnagyobb meghibasodási rátájuk volt. Azokon amiken már HGST felirat van, azok megbízhatóbbak.

Ha érdekel, nekem a Western Digital és a Toshiba vált be.

“Nem hagytam volna legurulni” az csak egy tárgy. Másrészt elvileg a laptopban volt rázkódás érzékelő, és leállította az első űtésnél. Max akkor okozhatott benne nagyobb kárt ha pont írt/olvasott, ha parkolt akkor nem biztos, de mind1, mostmár a fő kérdésre kérek segítséget!

2023. júl. 13. 04:23
 4/5 anonim ***** válasza:

#3 "azokon a HDD-ken amiken Hitachi felirat volt, nem voltak megbízhatóak, a legnagyobb meghibasodási rátájuk volt."

Hát ez se nagyon igaz..

"elvileg a laptopban volt rázkódás érzékelő, és leállította az első űtésnél"

Teljesen mindegy, attól még leesett, megsérült. Adatmentő céghez fordulj.

2023. júl. 13. 04:49
 5/5 A kérdező kommentje:

Redditen volt egy lista, hogy melyik márkánál átlagosan hány évig működik, illetve milyen hibák fordulhatnak elő. A Hitachi a Samsunggal együtt valahol a lista végén volt.

De mind1, mindenkinek van márkahűsége, másrészt nem kötelező az összesnek elromlania, biztos vannak olyan Hitachi tárolók, amik bírják több évig is.

2023. júl. 13. 04:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!