Melyik az az alaplap, ami méretben a legkisebb a világban?
A lényeg az volna, hogy egy:
Processzort (Bármilyet, AMD/Intel, a sebessége, magok száma nem számít)
Tápegységet (50W)
Memória modulokat (Kettőt minimum) képes legyen befogadni (DDR1-DDR3 között)
Tárhelyre nincsen szükség, videókártyára sem.
Csak kísérletezni:
A lényeg, az annyi volna, hogy létrehozzak egy ideiglenes tárhelyet, egyes fájlok részére, USB alapján tudok bootolni rendszert, így tárhely nélkül is működni fog, természetesen usb alapján internetet is lesz rajta. Így elkerülhetem a felesleges írási műveleteket a fő rendszeren, ha felhő alapú rendszerként használom a másikat. Elég paranoiás vagyok, akár SSD akár HDD, az írási műveletek amik nem szükségesek, történjenek máshol. Természetesen van Memória Lemez program feltelepítve az eredeti gépre, ugyanakkor, 28GB-ra kapásból szükségem van, így marad 4Gb szabad memória. A másik számítógép, ami kisebb volna, viszont képes lenne ugyanennyit, vagy többet is felhasználni, ugyanúgy, a Memória Lemezes megoldással.
Nézd van amire lemez jó van amire nem nem véletlenül használnak ram ot és háttértárat, a ramdisk van amire jó van amire nem (illetve lehet ,de olyan mint sajtreszelővel maszturbálni)
Milyen rebdszert szeretnél 28 gb on használni?
Rendben, a célnak amire használom megfelel, a táregységek így kapnak pár + évet. Más meghajtókon napi szinten alig pár 100mb az összes írási művelet.
Nos hát, már használom, Windows rendszert. Nem probléma, ha 28Gb ramot használ, ez, direkt van így. Hiszen valahová el kell dobni a naplófájlokat, majd üríteni őket. Ezzel is jobban bírja a tárhely élettartama.
Hát én inkább azt javasolnám, hogy valami olcsó SSD-t használj ilyen scratch drive-nak. 128 gigásak 4, 250-esek 6 ezertől vannak. Legrosszabb esetben is 2-3 évet kibírnak, aztán veszel újat.
Gyors, olcsó és elegendő tárhelyet ad az ideiglenes fájloknak. Meg nem kell bajlódni egy másik gíp üzemeltetésével sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!