Ez az alaplap bírni fogja a vrm-el az I7 procikat?
Figyelt kérdés
dell 0hy9jp Alaplap
I7 2700K vagy 3770K nem fog gondot okozni neki vagy az ezekhez tartozó S vagy szorzózáras modellek?
2023. júl. 7. 13:19
1/7 anonim válasza:
Ezen az - a Dell Optiplex 790-es ( [link] ) - alaplapon Q65-ös chipkészlet van, ami nem támogatja a túlhajtást, sem a 3. generációs "Ivy Bridge" processzorokat:
Intel Core i5-2600K-ról ír (de mivel nem túlhajtható, nincs nagy értelme K-s processzort venni bele).
2023. júl. 7. 14:12
2/7 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem támogatja de elvileg meg lehet tükrözni valahogy a biost és akkor bele menne a 3770 is. Csak nem tudom ezt, hogyan lehet nehéz és, hogy 100% az, hogy sikerül is.
2023. júl. 7. 14:16
3/7 anonim válasza:
Ennek mindegy. Érdemesebb komplett új gépet venni. Kivéve ha ingyen kapod a procit.
2023. júl. 7. 14:50
4/7 A kérdező kommentje:
Mégis tudni akarom, hogy működik ez a bios hackelős dolog.
2023. júl. 7. 15:04
5/7 anonim válasza:
"Tudom, hogy nem támogatja de elvileg meg lehet tükrözni valahogy a biost és akkor bele menne a 3770 is."
Nem menne. Mint már írtam: maga a chipkészlet - az Intel Q65 - nem támogatja a 3. generációs "Ivy Bridge" processzorokat, így az említett 3770-et sem.
"On the other hand, Q65, Q67 and B65 chipsets (the cheaper ones) won't support Ivy Bridge."
2023. júl. 7. 15:13
6/7 A kérdező kommentje:
Akkor itt is ugyanez a helyzet mint lga 1200-nál a B460, Q470, H410 lapoknál, hogy sehogy nem lehet 11 gen procit beléjük rakni. Mert vannak olyan brand PC alaplapok ahol egy foglalaton belül csak az első család támogatott, másodikhoz nincs bios. De meglehet hackelni a dolgot de akkor ez nem olyan mivel a B65 sem támogatott egyáltalán
2023. júl. 7. 15:48
7/7 anonim válasza:
Nem akarok okoskodni veled, de nem írtad, hogy ez csak elméleti kérdés-e, vagy konkrétan ez a terved. Mert ha ez terv, akkor jobban jársz ha veszel a hardverapróról egy H61-es alaplapot 5-7 ezer forintért, és azokba az összes 2-3. generációs procit bele tudod tenni. Legfeljebb a biost kell frissíteni a legújabbra bennük. De trükközni, hackelni azzal sem kell, csak letöltöd az alaplap honlapjáról a legújabbat és arra frissítesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!