Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A Windowsos laptopokon van...

A Windowsos laptopokon van valamilyen lopásgátló, amit be lehet kapcsolni?

Figyelt kérdés

Simán benne van a pakliban, hogy valakinek ellopják a laptopját. De hogyan lehet megakadályozni azt, hogy használni tudják?

Az Apple gépek azok érthetők, hogy az Apple van a hardver, és a szoftver mögött is, ők azt csinálnak a gépeikkel, amit akarnak, és meg is teszik. Na de mi a helyzet a windowsos gépekkel, ahol a windowst 10 perc alatt újra lehet telepíteni? Hogyan lehetne ezt megakadályozni windowson? Két laptopom van, egy Asus és egy acer.

2023. jún. 27. 16:15
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

1. A BIOS-ban általában van jelszóállítási lehetőség.

2. A meghajtó Bitlockerrel

[link]

vagy Veracrypttel

[link]

titkosítható.

3. A Windowsban van lehetőség az eszköz nyomon követésére és zárolására:

[link]

2023. jún. 27. 16:23
 2/10 anonim ***** válasza:
Több lehetőség is van, az első felsorolta őket. Egyébként MacBook-on sem olyan biztos az lopásgátló. Pl pár hete mikor elővettem a MacBook-om újra, nem emlékeztem a jelszóra és recovery-ben egy konzol paranccsal tudtam újat létrehozni. Nem kellett sehova se bejelentkeznem vagy kérte volna a régit.
2023. jún. 27. 16:34
 3/10 anonim ***** válasza:

A biosban van belépési jelszó és hdd/ssd jelszó évtizedek óta. Jelszó nélkül se használni nem tudja (formázni se) se az adatokhoz nem fér hozzá.

Legfeljebb kukázni tudja.

Kensington lockal meg hozzákötözheted az asztalhoz azaz roncsolás nélkül nem tudja elvinni az asztalról. Ha roncsolt azt ő is tudja hogy eladhatatlan, nem érdemes ellopni.

2023. jún. 28. 01:29
 4/10 anonim ***** válasza:

#3 "Kensington lockal meg hozzákötözheted az asztalhoz azaz roncsolás nélkül nem tudja elvinni az asztalról"

https://www.youtube.com/watch?v=vgvCxL7dMJk

2023. jún. 28. 01:35
 5/10 anonim ***** válasza:
Ezért kell számzárast venni nem kulcsosat..😉
2023. jún. 28. 01:47
 6/10 anonim ***** válasza:

#5 Nem hiszem, hogy az kifogna rajta :P

https://www.youtube.com/watch?v=hpkf1Zldf0s

2023. jún. 28. 01:50
 7/10 anonim ***** válasza:

#6 Ennyit vacakolni vele egy irodában nagyon feltünő..

És nemis így néz ki.

Persze neked mint rutinos tolvajnak elhiszem. :)

2023. jún. 28. 02:02
 8/10 Hintalow ***** válasza:

Jók ezek a videók, de egy bekamerázott multi irodatoronyban ki a fene lát neki ilyennek?

Alapból csak dolgozók tudnak a beléptetőrendszeren átjutni.

2023. jún. 28. 13:10
 9/10 anonim ***** válasza:
AZ Eset Internet Securityban van olyan, hogy lopásgátló. Ezt csak be kell állítani.
2023. jún. 28. 22:30
 10/10 anonim ***** válasza:
#7 Aki gyakorlott, megcsinálja gyorsabban, mint hogy kettőt pislognál. Egyébként tök jó, hogy letolvajozol engem, mikor csak arra próbáltam rávilágítani, hogy egy lakatot pillanatok alatt fel lehet törni. A kérdező pedig valószínűleg nem egy bekamerázott irodatoronyra gondolt.
2023. jún. 29. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!