Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért szakad meg a Windows 7...

Miért szakad meg a Windows 7 telepítése?

Figyelt kérdés

Elindítom, be is bootol szépen, el is indul a telepítés, viszont az elején, amikor ott tart, h "Starting Windows", ott megáll, és sehova tovább. Azt hittem h a telepítőlemezzel van vmi gond, írtam egy másikat is, de ua. RAM-okat is kivettem, más helyre raktam. A BIOS-ban is minden megvan. Mi lehet az oka? Azt elárulom, h nem fiatal gépről van szó:DDR1 RAM, 478 SLOT,stb.

Nem magamnak, hanem egyik ismerősöm fiának kellene megtanulni rajta az alapokat.

2023. jún. 18. 16:07
 1/10 anonim ***** válasza:

Memtest86+ 7-8 kört menjen rajta, hibát ír -e.

Eredetileg milyen operndszer volt rajta?

BIOS-ban nézd meg SATa-nál hogy lehet -e váltogatni, AHCI vagy native IDE, bár lehet azok a gépek még nem tudtak ilyet.

Pendrive-ra írj telepítőt, hagyd bedugva és hátha a BIOS boot menüben látod hogy ki lehet választani és be tudsz boot-olni róla, gyorsabb sokkal mint a DVD.

2023. jún. 18. 16:49
 2/10 anonim ***** válasza:
54%

DVD-re írd ki... úgy biztos felmegy. ha üzemképes a gép.

[link]

2023. jún. 18. 17:02
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem - kérdésből úgy olvasom - eredetileg DVD-vel próbálkozott...
2023. jún. 18. 17:27
 4/10 A kérdező kommentje:
Így van, DVD-vel,lehet csak telepíteni. A BIOS "Boot" sorrendjében ugyan szerepel a Pen-ről történő bootolás, viszont ha be van dugva,az újraindítást követő BIOS-ba való belépéskor nincs felismerve. Hiába állítom be a sorrendet a pendrive-val kezdve. Még annyit: az alaplap egyetlen SATA porttal sem rendelkezik.
2023. jún. 18. 17:41
 5/10 anonim ***** válasza:
Egy CD-re írd ki a Memtest86+ ISO-változatát CD- iso képfájlként, nézd meg nem hibásak -e a memóriamodulok.
2023. jún. 18. 17:44
 6/10 anonim ***** válasza:
89%

A BIOS "Boot" sorrendjét telepítéskor sem szabad elállítgatni. Mindig azon hddre mutasson amire telepíteni akarsz. Az F8 bootválasztóban szabad csak a pendriveot kiválasztani.

[link]

2023. jún. 18. 17:50
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem minden BIOS tartalmaz boot választó gyorsmenüt. Pl. az enyém se. Én op rendszer telepítéskor beállítom USB-re vagy DVD-re és ha feltelepült, akkor visszaállítom arra a lemezre, amire telepítettem.

2023. júl. 12. 11:15
 8/10 anonim ***** válasza:
Minden BIOS tartalmaz boot választó gyorsmenüt. Legfeljebb a user nem tudja mit kell nyomni hozzá.. :(
2023. júl. 12. 11:53
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem kicsit régebbi alaplapom van és hidd el, hogy nincs ilyen. :)

Alaplap dokumentációja sem ír róla. Mindig átállítottam a BIOS boot sorrendet. Semmi baj nem volt belőle, csak vissza kell utána állítani, vagy kivenni a telepítő lemezt, hogy ne arról botoljon hanem a kész, telepített rendszerről, ennyi az egész.

2023. júl. 12. 12:10
 10/10 anonim ***** válasza:

Nekem a 20 éves P4 (478) gépemen is van boot választó gyorsmenü. Ez nem valami mai újdonság.

2023. júl. 12. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!