Miért szakad meg a Windows 7 telepítése?
Elindítom, be is bootol szépen, el is indul a telepítés, viszont az elején, amikor ott tart, h "Starting Windows", ott megáll, és sehova tovább. Azt hittem h a telepítőlemezzel van vmi gond, írtam egy másikat is, de ua. RAM-okat is kivettem, más helyre raktam. A BIOS-ban is minden megvan. Mi lehet az oka? Azt elárulom, h nem fiatal gépről van szó:DDR1 RAM, 478 SLOT,stb.
Nem magamnak, hanem egyik ismerősöm fiának kellene megtanulni rajta az alapokat.
Memtest86+ 7-8 kört menjen rajta, hibát ír -e.
Eredetileg milyen operndszer volt rajta?
BIOS-ban nézd meg SATa-nál hogy lehet -e váltogatni, AHCI vagy native IDE, bár lehet azok a gépek még nem tudtak ilyet.
Pendrive-ra írj telepítőt, hagyd bedugva és hátha a BIOS boot menüben látod hogy ki lehet választani és be tudsz boot-olni róla, gyorsabb sokkal mint a DVD.
DVD-re írd ki... úgy biztos felmegy. ha üzemképes a gép.
A BIOS "Boot" sorrendjét telepítéskor sem szabad elállítgatni. Mindig azon hddre mutasson amire telepíteni akarsz. Az F8 bootválasztóban szabad csak a pendriveot kiválasztani.
Nem minden BIOS tartalmaz boot választó gyorsmenüt. Pl. az enyém se. Én op rendszer telepítéskor beállítom USB-re vagy DVD-re és ha feltelepült, akkor visszaállítom arra a lemezre, amire telepítettem.
Nekem kicsit régebbi alaplapom van és hidd el, hogy nincs ilyen. :)
Alaplap dokumentációja sem ír róla. Mindig átállítottam a BIOS boot sorrendet. Semmi baj nem volt belőle, csak vissza kell utána állítani, vagy kivenni a telepítő lemezt, hogy ne arról botoljon hanem a kész, telepített rendszerről, ennyi az egész.
Nekem a 20 éves P4 (478) gépemen is van boot választó gyorsmenü. Ez nem valami mai újdonság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!