Ha szeretnék venni egy handheldet mert sokat utazom most melyik a jobb választás Asus Rog Ally vagy Steam deck?
Főként single player játékokhoz kéne mert utazás közben nincs mindig net de nem tudom melyik legyen.
A steam decken ugye linux fut és a proton nem minden esetben biztosít teljes kompatibillitást...
A Rog allyon windows fut de több tesztben is olvastam, hogy nagyon sok játéknál kell szöszmötölni még így is a normális futás(full screen normális képarány stb) érdekében...
Egyértelműen a Rog Ally-t mondanám.
Szebb kijelző, valamivel kompaktabb méret, gyárilag Windows, erősebb hardver.
Nehéz megmondani... a steam deck kisebb teljesítményű, de akkuról működve nem igazán van különbség köztük. Szóval a feljesítménykülönbség csak töltőre dugva jön ki igazán. Akkor viszont nyer az ally, mert magyobb felbontásban, szebb grafikai beállításokon képes futtatni a játékokat.
Szóval nekem nem egyértelmű, hogy megéri-e a felárat az ally. Deck-re nagyon durván megy a fejlesztés/optimalizálás, hogy folyamatos élményt tudjanak nyújtani a játékok. Ally-nál ez még nem látszik.
Felbontásban Ally 1080p, SD 800p. 5-6 évig játszottam 24" os 1080p monitoron, tekintve hogy milyen kicsik ezek a kijelzők tipikusan olyan dolognak tűnik ez amit pár óra játék után észre sem veszel. A 120hz, és az általánosságban jobb teljesítmény viszont tényleg jól hangzik az Ally mellett.
Ha nem vág földhöz a közel 15-100% felár(420/550/680 vs 800), akkor én is az Ally t mondanám - de nem gondolom, hogy bármi gond lenne a steam deck-kel, tekintve hogy mennyivel olcsóbb. Személy szerint inkább megvenném a 420 eurós steam decket, hozzá egy nagyobb ssd-t($110 körül van hozzá való 1TB) - de ezen a ponton ez már csak vélemény kérdése, kinek mennyit ér.
Van még egy rog ally-hoz hasonló kézi konzol, a lenovo legion go. Szerintem azt vedd. A kijelzője is nagyobb, a felbontása is, a kontroller lecsatolható róla, ami jól fog jönni neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!