Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik laptop lenne jobb...

Melyik laptop lenne jobb választás játékhoz?

Figyelt kérdés

Szeretném végre lecserélni a majdnem 9 éves laptopomat. Inkább átlagosabb dolgokra használnám (tehát pl. nem 4k-s videóvágásra, vagy hasonló extrákra), fontos a hordozhatóság is, így mindenképpen laptop kell, egyetemi feladatok elvégzése, szórakozás, és gyakran játék is (pl újabb játékokkal, mint a Resident Evil 4 remake). Egyáltalán nem vagyok elitista,

és a budget is ennyit enged.

Szerintetek a két processzor közül melyik lenne a jobb választás a felsoroltak alapján az alábbi laptopokban?

1. [link]

2. [link]

2023. máj. 1. 22:53
A kérdező szavazást indított:
1.
2.
11 szavazat
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Annyit tennék még hozzá, hogy az alapján amiken én találtam értékeléseknél azt mondják az AMD processzor erősebb, cserébe több energiát fogyaszt és jobban melegszik mint az intel. Árban szinte ugyan az, így személyes véleményekre lennék inkább kíváncsi. Jelenleg intel-em van, ehhez szoktam hozzá, teljesen meg vagyok elégedve vele, de persze ha tényleg jobb, akkor váltok.
2023. máj. 1. 23:04
 2/15 anonim ***** válasza:
50%
5600H egy szálon is ugyanazt tudja jóformán több szálon viszont jóval erősebb alapból a kettővel több mag miatt is.
2023. máj. 1. 23:11
 3/15 anonim ***** válasza:
54%

Nem könnyű választani. Mind a kettőnek vannak előnyei és hátrányai.

[link]

[link]

2023. máj. 1. 23:30
 4/15 A kérdező kommentje:
Igen, valóban! Azt tudom, hogy gamer laptopok esetében nagy kérdés szokott lenni a túlmelegedés, tehát az amd processzor ebből a szempontból hátrány lehet az egyékbént erősebb teljesítménnyel együtt?
2023. máj. 1. 23:47
 5/15 anonim ***** válasza:
0%
Nem melegszik az túl, úgy van megtervezve, hogy bírja, nem sok értelme lenne neki ha midnig túlmelegedne.
2023. máj. 1. 23:57
 6/15 anonim ***** válasza:
18%

"Nem melegszik az túl, úgy van megtervezve, hogy bírja, nem sok értelme lenne neki ha midnig túlmelegedne"

Mondja ezt az, aki még életében nem fogott modern gamer laptopot játék közben a kezében.

130-180W körül kérnek ezek a laptopok játék közben. Annak a teljesítménynek legalább a 90%-a hőt fog termelni, és egy 2 centi vastag műanyag lapból nem olyan egyszerű kivezetni a hőt.

Én próbáltam már jó pár gamer laptopot, és bizony a 80-90fok teljesen "normális" üzemihőfoknak számít. De nyugodtan lehet menni gamer laptopos topikba, ott van akinek 95-100 fok körül van a GPU/CPU core hőmérséklet játék közben. A 80 fok már full baráti érték.

A szívás ebben az, hogyha eléri a kritikus maghőmérsékletet a CPU akkor visszavesz az órajelből. Ez online multi lövöldében meg elég kellemetlen, mivel ott nem túl jó ha FPS drop-ot kapsz fight közben. Mert hát mikor szökik fel a hőmérséklet, nyilván nem akkor amikor egyhelyben állsz, hanem lövöldözés közben.

Egyébként a 12. generációs Intel CPU-nál már támogatja a Windows 11 a fejlett processzor mag kezelést. Ez mobil processzoroknál meg nagy előny, hisz csak azok a magok vannak használva amire éppen szükség van. [link] Ez a laptop szerintem sokkal jobban megéri a linkelt Lenovoknál.

2023. máj. 2. 00:29
 7/15 anonim ***** válasza:
0%

Gondolom magadra értetted ezt a nem fogott még kezébe részt.... vagy csak gondolkodni luxus.

Tudod általában úgy tervezik a hűtésüket, hogy melegek lesznek persze, de nem anynira, hogy elérje a temp limitet....

2023. máj. 2. 00:37
 8/15 anonim ***** válasza:
0%
játékhoz? Inkább asztali gép.
2023. máj. 2. 01:16
 9/15 A kérdező kommentje:
Viszont a melegedésen azért lehet segíteni hűtőpaddal, nem?
2023. máj. 2. 01:24
 10/15 A kérdező kommentje:
Viszont azért azt is hozzátenném, hogy persze fogok néha-néha erős igényű játékokkal is játszani, de azok a játékok amiket én szeretek napi szinten játszani sokkal kisebb igényűek, kb egy olyan 2017es gamer laptopnak megfelelő specseccel simán elmennek, ott gondolom nem lesz probléma a túlmelegedéssel, nem hajtanám túl ezt a laptopot, mert nem vagyok hardcore gamer azért
2023. máj. 2. 01:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!