PCIe 3.0,vagy 4.0. Hogyan lehet megállapítani?
Figyelt kérdés
Van egy PCIe vga hosszabbító kábelem(Riser) és arra lennék kíváncsi,hogyan tudom megállapítani,hogy támogatja-e a 4.0 szabványt? Nincs ráírva semmi...
A 3xxx,4xxx sorozatú vga-hoz ugye 4.0-ás kell.
2023. jún. 4. 09:48
1/3 P.O.C. válasza:
Mert fizikaileg mind ugyan az. A sebesség a chipset műszaki fejlettségén múlik.
2/3 A kérdező kommentje:
Az okés de a kábel része nem ugyan olyan. Mert lehet kapni 3.0-t és kűlön 4.0-t is,ami sokkal drágább.
2023. jún. 4. 10:10
3/3 P.O.C. válasza:
Ez is olyan lehet mint a SATA kábelek. Ott is ráírjak egyes gyártók hogy SATA 300, meg SATA 600. Valami parasztvakító marketing dolog lehet.
De semmi különbség, tesztek is vannak róla. Én is kipróbáltam egyszer, még egy régi s478 -as alaplapomhoz kapott kábellel, ami még SATA 150 szabványú volt. Semmi különbséget nem vettem észre, ugyan azokat a sebességeket mértem.
Hasonlíts össze egy régi alaplapot a PCI-E 1.0 időből a maiakkal, ugyan annyi érintkező, és ugyan ott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!