Miért nem kapcsol be a számítógép?
Tegnapi nap folyamán, hírtelen lekapcsolt a gép.
Azóta nem hajlandó bekapcsolni.
A bekapcsoló gomb megnyomására nem történik semmi.
Tápot lekapcsoltam, vártam vele. Visszakapcsoltam, az alaplap ledjei egy pillanatra felvillantak, aztán annyi.
Minden más kap áramot, külön led fények, a proci hűtő kijelzője stb.
A tápot lecsatlakoztatva s rövidrezárva teszteltem, hogy megfelelően működik.
Másik tápal is kipróbáltam, ugyan ez a helyzet.
Elemet kiszedtem, vártam vele, vissza tettem, nem segített.
Lecsatlakoztattam minden felesleges eszközt rőla, kivettem a kártyát is, az sem.
Kiszedtem a ramokat is, úgy is próbáltam.
Nem tudok rájönni, hogy mi a kínja.
Gondolom meghalt a lap, de ezt nem tudhatom magamtól biztosra, mert olyat is feltételezek, hogy valami rövidzárlat, vagy túlfeszültség miatt kapcsolt le s valami védelmi funkció miatt nem tudom bekapcsolni.
Gigabyte Z590 Aorus Ultra.
Táp Corsair HX1200
Mi van még a konfigban?
Kicsi az esély rá, de annyit még megpróbálhatsz, hogy midnen lehúzol róla, ha integrált VGA-s proci van bene akkor dedikált VGA-t is kivenni egyetlen memoriát bennhagyni és úgy megpróbálni indítani.
Azt is próbáltam már. Főkapcsoló bekapcs, a lap dísz világítása felvillan egy pillanatra és annyi.
Még a zöld kis visszajelző led sem üzemel.
Azóta már szétszedtem az egészet s veszek új lapot. Megoldást sehol nem találok rá, 2 napja nézem. Mindenki azt írja, hogy halott a lap. 😅
Milyen táp? ugye nem hkc?
javaslat: tápot is cserélj!
Ne zavarjon hogy közel két hónapos kérdés és el kéne az egészet olvasni:
Táp Corsair HX1200
5#
Új alaplapot vettem és megoldódott. Volt itthon másik táp, azzal se volt jó. Elszállt a lap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!