Miért kapcsol újra be a számítógépem?
Egy asztali gépről van szó. Csak akkor csinálja ezt, amikor minimum 5-6 órát megy egyhuzamban. Leállítom, ahogy kell, eltelik kb 3 másodperc, még a HDD sem áll le teljesen és magától újra bekapcsol a számítógépem. (Ha nincs bedugva a HDD, akkor is ezt csinálja.)
Nem mai darab, 2014-ben vásároltam, a tápegység is akkori. Én a tápra gyanakodnék.
Fejlemény:
Nekem régóta kint volt egy ikon az asztalon, ami erre mutatott:
C:\Windows\System32\shutdown.exe -s -t 00
Ezzel kapcsoltam ki a gépet, nem a Start menüből és az említett minimum 5-6 órás folyamatos használat után mindig jelentkezett is a kérdésben írt probléma.
Tegnap azt vettem észre, hogyha a Startban lévő gombbal állítom le, akkor más hangot ad ki a gép leálláskor (kicsit jobban felpörög valamelyik venti) és gyakorlatilag egy kicsit több időt is vesz igénybe az egész folyamat.
Ráadásul gyorsabban indul el a rendszer, amikor újra bekapcsolom, változik a bejelentkezési képernyő, sőt még a Skype is elindul így magától... :D
Szóval igazából örülünk. :)
Ki fejti meg, hogy mi a dolog magyarázata?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!