Full HD-s (MP4-1920X1080/50p) videofelvétel vágáskor, átkonvertálásakor a számítógép melyik hardverét veszi leginkább igénybe?
Normális, hogy egy tíz perces felvételt kb 15 perc, mire átkonvertál Xvid-be? Ha nem, melyik hardvert kell kicserélnem erősebbre? A vágás utáni összefűzés is lassú, nem csak az átkonvertálás. Ez is gépigényes?
A válaszaitokat előre is köszönöm!
#1: Azért a modern enkóderekben ott w VP9 és AV1 is :)
Kérdező:
miért pont xvid? Miért nem mondjuk H264? Annak a tömörítése is jobb és jó esetben van hardveres enködered is hozzá.
Egyáltalán: milyen hardver van a gépben?
Xvid kodeket már nem használunk, mert nem hatékony, full hd felbontásra nem is volt jó választás sosem.
Azon kívül pedig a konvertálás is lassú is lesz, mivel nem tudod kihasználni vele a többmagos processzorokat, kevés szálat tud használni az xvid.
H.264, X.264, vagy az újabb H.265 kodeket érdemes használni.
Azért választottam az Xvid-et, mert korábban erről hallottam már, az újabbakról még nem igazán!
A gép asztali. Win 10 pro
Alaplap neve: MSI Z270 Gaming Pro Carbon (MS-7A63)
CPU típusa: QuadCore Intel Core i7-7700K, 4400 MHz (44 x 100)
RAM: 4db 8 GB DDR4-2133 DDR4 SDRAM
Videokártya: Radeon (TM) RX 480 Graphics (8 GB)
SSD: Samsung SSD 960 EVO 250GB (232 GB)
A konfiguráció 2017 körüli. Nem tudom, hogy ez mennyire öreg a Full HD felvételek szerkesztésére?!
Véleményetek szerint még elfogadható és csak az én hozzá-nemértésemben keresendő a hiba, vagy hardvert is kell cserélni?
Azért választottam az Xvid-et, mert korábban erről hallottam már, az újabbakról még nem igazán!
?????
Át aludtál 10 évet?
RX580 / R1700X -m van
H264-be pl egy 90 perces film 30 perc az átkódolás movavi video converter -rel
MP4-be 30perc
Szóval nem kell neked semmilyen hardware-t venni, csak a megfelelő szoft-t használni és a megfelelő formátumot választani.
"A konfiguráció 2017 körüli. Nem tudom, hogy ez mennyire öreg a Full HD felvételek szerkesztésére?!"
Ez teljesen korrekt cucc fullHD-ra, a prociban lévő integrált videó és az RX480 is rendelkezik integrált enkóderrel, mindkettővel tudsz valós időnél gyorsabban H264-re és H265-re konvertálni.
Ezzel a hardverrel ennek gond nélkül mennie kellene, a hiba inkább az alkalmazásokban/beállításokban van.
Köszönöm az eddigi válaszokat, sejtettem, hogy én vagyok a béna!
"Át aludtál 10 évet?"
Nem, korábban a volt férjem bajlódott a felvételekkel, de mióta elváltunk, nekem kell ilyenekkel is foglalkoznom! A kisfiam ballagását vettük fel.
Éppen a felvétel vágását intézném, csak lassan halad!
Amikor összeillesztem a felvételeket és menteni akarom, akkor a kimeneti formátumnál kell beállítanom "H264"-re? Vagy máshol kell valamit átállítanom?
MP4-ben menti el. Tulajdonképpen szükséges nekem átkonvertálnom, vagy maradhat továbbre is MP4-ben? Bocsi, ha bénákat kérdezek, beismerem, ehhez nagyon hülye vagyok!
"Tulajdonképpen szükséges nekem átkonvertálnom, vagy maradhat továbbre is MP4-ben?"
Az mp4 az már egy MPEG-4 konténer, az már jó eséllyel H264ként kerül kiexportálásra. Igazából ezt nem kell sehova konvertálnod, az mp4 az teljesen általános formátum.
Azt jó lenne tudni mi készítette a felvételeket és milyen programmal vágod, utána tudunk részletesebben segíteni, azzal kapcsolatban hogy mit és hogyan célszerű beállítani a nagyobb sebességhez :)
A videokamera: Panasonic HC-W580
A program, amivel szerkeszteni, vágni próbálom: HD Writer LE 3.1
Ezt, ha jól emlékszem, még akkor töltöttük le a Panasonic weboldaláról, amikor a kamerát vettük. Azt írták, hogy ez való hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!