Processzor már a BIOS-ban túlmelegszik?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Config:
I7-11700KF, RTX 3080 Corsair TX 750m
Eléggé belefáradtam a történetbe, a processzor elkezdett túlmelegedni, visszaküldtem garanciába az alzába, egy sima program telepítésnél már 100 fokos volt, egy jó hónap után vissza kaptam, vettem egy másik alaplapot it, össze rakom a gépet és fél perc után már is kikapcsolt a tulmelegedés miatt, próbáltam NZXT vízhűtőt, Intel gyári hűtőt ugyan az a jelenség történt, van egy olyan érzésem hogy az Alza ráírta hogy csere és visszaküldte 1:1 ugyan azt a processzort mert úgy volt benne a dobozban ahogy elküldtem…
2023. máj. 17. 21:52
1/9 anonim válasza:
Hát ez tényleg furcsa, még ha csak egy hütö lenne akkor mondanám hogy megnézni pl folia nem-e amradt a hütö talpán, de így hogy kettővel is. Meg kéen próbálni azt a procit egy másik gépben.
2/9 A kérdező kommentje:
Most Idle-Ben 30-35 fok ahogy kell, elinditok egy steam telepítést és 96ig megy fel
2023. máj. 17. 22:27
3/9 anonim válasza:
Milyen alaplap? Milyen beállításokkal? Milyen energiaprofil a Win alatt? Simán lehet, hogy a lap túlküldi a Vcore-t és azért olvad a proci.
4/9 anonim válasza:
Idle az teljesen korrekt érték, de ez, hogy ennyire kilő már a telepítéstől az semmiképp sem normális. Dobj fel egy HWInfot és a feszültségeket nézd meg terhelés közben mert én még arra tudnék gondolni hogy valamiért nagyobb feszültséget kap a proci mint kéne, mert ha a hűtést kizárjuk, akkor kb ez az ami a legjobban meg tudja nyomni a hőmérsékletet, ha a feszültség van emelve.
5/9 anonim válasza:
Látom John-al egyre gondoltunk azonnal. :D
6/9 A kérdező kommentje:
Esetleg arra tudok gondolni hogy nem elég neki mégiscsak a hűtés, a léghűtés amivel próbáltam egy gyári Intel hűtő…valószínűleg a hűtés lesz a baj más opció már nincs szerintem max amit még írtátok de zsír új proci zsír új alaplap van a gépben, windowst újra raktam többször
2023. máj. 18. 00:30
7/9 A kérdező kommentje:
Minden gyári beállításon van, windowson bármit állítottam nem segített az energiabeállításokban
2023. máj. 18. 00:36
8/9 anonim válasza:
Még gyári hűtéssel is sok az a 90 fölötti érték egy telepítéstől. Még ha valami prime95 szintű doog lökné fel addig arra azt elhetne mondani, oké ennyi a gyári hűtés, de egy telepítésnek nem szabadna.
9/9 A kérdező kommentje:
Ma vettem egy Arctic Liquid Freezer II 240 coolert, játék közben 60foknál magasabb nem volt a proci, telepítésnél 40-50 között volt, ezek szerint csak a hűtő volt a ludas, megy vissza gariba :)
2023. máj. 19. 00:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!