Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri elcserélni ezt a gépet...

Megéri elcserélni ezt a gépet egy Macbook Air-re?

Figyelt kérdés

Adott egy Asus ZenBook 14, eléggé jó hardverrel, 14" 2,8K kijelző, Intel i7-1260P processzor, 16GB DDR5 RAM, 512GB tárhellyel. Sajnos a Windowst nem tudtam megszokni fél év alatt sem. Előtte 6 évig MacBook Airt használtam, csak tönkrement és elszálltak az árak akkor és ez volt a legjobb ajánlat. Most lehetőségem lenne egy 2020 Apple MacBook Air M1-re cserélni, 16GB RAM, 256GB-os tárhellyel. Annyi, hogy jelentős összeget kellene még ráfizetnem és kicsit irreálisnak tartom, hogy 70000Ft különbözet kellene még.

Mi a véleményetek ezzel kapcsolatban? Hagyjam és használjam amit megvettem vagy raboljak rá még így is?

2023. máj. 6. 22:08
A kérdező szavazást indított:
Igen, ez egy kifejezetten jó üzlet lenne
Nem, egy nagy baromság lenne
Ha kevesebb összeget kellene ráfizetni, akkor jó üzlet lenne
17 szavazat
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
87%
Nem
2023. máj. 6. 22:35
 2/19 anonim ***** válasza:
65%
Én, mint PC használó azt mondom: ha neked az OS/X bevált és csak szopsz a Winnel/Linuxxal és megteheted hogy némi ráfordítással visszamész Macboocra akkor ne gondolkozz, menj. Annak sok értelme nincs, hogy csak az ideget eszed a több százezres hardver mellett...
2023. máj. 6. 23:30
 3/19 A kérdező kommentje:
Ez a legdühítőbb amit a második hozzászóló is írt. Van egy kiváló hardver és gyakorlatilag nem lehet kihasználni azt a teljesítményt, mint amit az Apple egy évekkel régebbi gépén is tud. 3 éve iphonet használok, utáltam az elején a zárt rendszer miatt. Most már el nem tudom képzelni azt hogy ilyen készüléket vegyek. A kompatibilitás apple és apple között meg legyőzhetetlen, a könnyed szinkronizálás, átlátható felülettel. Ezt a Windows nekem nem tudja nyújtani. Tragédia egy képet letölteni iphoneról windowsra, naptárt szinkronizálni, bármit csinálni ami nem az alma "ökoszisztémáján" belül van. Az alma nem azért drága, mert státusz szimbólum, hanem mert együtt is tökéletesen működnek, nem csak külön. Illetve tartósabb ár és érték arányban is.
2023. máj. 7. 06:07
 4/19 anonim ***** válasza:
78%

#3 Lehet használni a legtöbb Google alkalmazást ios-en is és máris van szinkronizálás. Beírod Google Calendar-ba az esemény, Windows-on pedig a beépített naptáron bejelentkezel és máris megjelenik. A beírt események is utána feltöltődnek a Google szervereire. Vagy csak egyszerűen használod a webes felületet. Email-ek szintúgy. Phonelink is van már iosre. Képeket eddig is Google Photosba mentettem, így azok elérhetőek számomra mindenhol. Üzenetírás megoldható a phonelinkkel, illetve a hívás is, hozzáfér a fotókhoz, látod az értesítéseket stb.

volt iphoneom és soha többet nem kérek belőle. undorítóvá vált az egész cég. egy kicseszett rcst nem képesek integrálni az üzenetalkalmazásukba helyette ezer éves technológiát használnak.

2023. máj. 7. 08:05
 5/19 A kérdező kommentje:
#4 Igen, ezekről én is tudok, de észrevettem hogy nem valami gördülékeny egyik megoldás sem. Próbálkoztam az Intel Unison alkalmazással is, hát maradjunk annyiban hogy 10-ből 6-szor nem szinkronizált, emellett zabálta az akkumulátort. A másik bajom meg hogy az akksi idő olyan kamu amit a gyári oldalon feltüntettek. 18 órát ígér (nem is várom el, hogy annyit menjen, max 10-12-vel is megelégedtem volna), ehelyett kapok jó esetben 6 órát, úgy hogy csak Wordöt, Edge-t használok. Picit kiábrándító volt azért ez mikor megvettem..
2023. máj. 7. 08:21
 6/19 anonim ***** válasza:
24%

[link]

Hát a nyers adatok alapján nincs nagy eltérés.

Azt vedd figyelembe a szavazásnál és a válaszoknál is, hogy sokan alapból gyűlölik az Applet. Fogalmuk sincs miért, de minden Apple-ös kérdéshez odamennek szavazni, kommentelni hogy ne, sz.r, minek, drága, stb. Szerintem még a teszkóban a gyümölcsös pultnál is köpnek egyet. Vagyis objektív válasz kevés fog érkezni, a szavazás eredményét pedig ne hidd el! :D

Én mindkét rendszert használom elég régóta, úgyhogy megszoktam és elfogadom mindegyiknek a hiányosságait és mindegyiknek a jóságait. A windowsra úgy szoktam vissza miután 10 évig csak macen dolgoztam. Meg lehetett oldani, de tényleg nem volt túl egyszerű.

A 70ezer forint meg nem irreálisan sok pénz. Ez két bevásárlás...

Ha ez neked irreálisan sok, akkor elég nagy baj van a családi költségvetéseddel.

"undorítóvá vált az egész cég"

Akarsz beszélni róla? :DDDD

Ezt mondtam. Semmi konkrétum, csak ehhez hasonló frázisok puffogtatása megy.

2023. máj. 7. 08:31
 7/19 A kérdező kommentje:
#6 Egyetemistaként nem nagyon van családi költségvetésem, azért sokalltam azt az összeget.
2023. máj. 7. 08:41
 8/19 anonim ***** válasza:
86%

#5 Amiket felsoroltam megoldások, nálam tökéletesen működnek probléma nélkül. Hamarabb megkapom az értesítést az SMS-ről gépen, mint telefonon feldobja a rendszer. naptár is tökéletesen szinkronizál. én egyébként nem nagyon ajánlom harmadik felek szinkronizálásra való programjait. a beépítettek általában jobbak, mint valaki másé.

#6 beszélhetek neked órákat az apple undorító húzásairól az elmúlt években. jobs halálával a cég is lejtmenetbe indult. ezt csak az elvakult apple fanok nem fogják soha meglátni. de ha annyira akarsz konkrétumot látni, olvasd végig a teljes sort ha már sikerült kimásolnod egy mondatot!

2023. máj. 7. 08:44
 9/19 A kérdező kommentje:

#8 Nekem ezek a funkciók aligha mennek rendesen. Lehet megint újra kellene telepíteni a gépet... Mondjuk ez is szégyen, hogy egy fél éves gépre harmadjára kell újrarakni.

#8 Jobs volt az, aki az Applet a köztudatba hozta, az innováció amit ő képviselt, azt nem tudja senki se felülmúlni. Tim Cook óta az innováció elmaradt messze a többi vetélytársaktól, illetve inkább a haszonra éleződött ki az Apple üzletpolitikája. De ennek ellenére még mindig minőségi termékeket gyártanak, illetve szoftveresen is messze a legfelhasználóbarátabb.

Nem nevezném undorítónak amit csináltak, csak véget ért egy fényes korszaka akkor a cégnek.

2023. máj. 7. 08:55
 10/19 Alex Fly ***** válasza:
62%

Én egy ilyen oldschool nerd vagyok, aki azt vallja, hogy egy számítógép csak ehy eszköz, amelynek az értékét a használat határozza meg. Lehet neked bármilyen drága és nagy teljesítményű géped; ha ahelyett hogy megkönnyítené az életed, csak szívsz vele, akkor az lóalkatrészt sem ér.

Innen nézve neked kell eldöntened, hogy megér-e az a hetvenezer forint egy használható gépet vagy maradsz a meglevőnél, ami csak ott porosodik a szekrényben mert számodra használhatatlan.

És mindez teljesen független az Apple üzletpolitikájától - ami miatt nem én vagyok a MacBookok célközönsége...

2023. máj. 7. 08:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!