Mennyire gáz ha RTX 4090 helyett csak 4080-at kérek a konfigba?
Eredetileg 4090-el kértem, már előleget is befizettem rá , csak most egyik munkatársam erősködött, hogy felesleges 4090 ahhoz amikkel én játszok meg a sima full hd monitorhoz amit használok.
Pénzem meg van rá igazából, meg már meg is rendeltem bár még összeszerelést nem kezdték meg rákérdeztem módosíthatnám még..
Hallgassak munkatársamra vagy inkább maradjon a 4090?
Néha játszok újabb játékokkal de főbb játékok amikkel játszok és valóban nem olyan nagy az igényük az GTA5, Dota2, CSGO , van 3 monitorom de egyszerre csak egy képernyőn játszok bármilyen játékkal.
Azokra elég egy RX 6600 is, de szerintem sosem baj ha erősebbet veszel a kelleténél. Fölig ha anyagilag belefér.
Legalább időtálló marad, sokan kiröhögték azokat akik anno R9 290X 8GB-t vettek, mert hát felesleges, aztán a mai napig el tudnak játszadozni vele.
Jaaja.. jó a 4080
És a felszabaduló pénzből vegyél egy 144-240hz 1440p monitort. Így kb rendben leszel, kiegyensúlyozott lesz. Bár ezekehez a játékokhoz akár a 4K is mehet 240hz-cel.
Az új játékok pedig 60fps körül bírnák 4K-ban a 4080-nal. Ray tracing mellett már kellhet dlss is egyes szarul optimalizált címeknél. Tehát a 4080 az egy nagyon fullos kártya minden mai játékhoz 1440p felbontás mellett.
4090-nek csak 4K-ban van értelme.
Ha meg 1080p 60hz érdekel, és tényleg csak a felsorolt játékokkal játszanál, akkor több, mint elég lesz egy 12100F + RX 6600 gép is.
Nem 60hz-n játszok már vagy 10 éve, ez elég fontos paraméter nekem FPS játékokban.
Azt meg nem hinném, hogy elég lenne, mivel még a most használt 3070 TI-nál is van, hogy azt érzem, hogy lehetne jobb..
Nem tudom játszol e ezekkel a játékokkal, de nem az a cél itt, hogy legyen meg 80 fps mint egy átlagos felhasználónál aki leül a gép elé és játszik valami új játékkal pár órát és fel se tűnik neki ha kevesebb vagy több az fps.
Nem igazán értem ezt a 6600 100 ezres kártyás példálózást..
Mintha azt mondanám, hogy nem szoktam autópályázni csak ritkán, inkább országúton járok és melyik autót vegyem meg a 30 milliós árkategóriában erre jönnétek vele, hogy vegyek egy swiftet mert az is megy 90-el..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!