Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miert mondjak, hogy draga az SSD?

Miert mondjak, hogy draga az SSD?

Figyelt kérdés
En az ipon oldalan latok 18 ezerert is 1TB meretut. Ezek rosszak lennenek? Milyet erdemes venni, ha szeretnek boviteni?

2023. ápr. 21. 17:42
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Úgy kell érteni, hogy tárhely/ár arányban a HDD még olcsóbb, és elérhetőbb... nekem 8TB tárhely kell adattárolásra. Oldd meg SSD-vel 😃

De ja, ha valakinek csak 1TB kell össz-vissz, akkor nem hinném, hogy bárki ajánlana még HDD-t, mert az olcsóbb.

2023. ápr. 21. 17:48
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nézőpont kérdése. Haver kb 10 éve vett egy másfél TB-os HDD-t kb 15ezer forintért, azóta használja.

Infláció ide vagy oda GB/forint arányban még mindig jobb a hdd. Nem is beszélve a 10 éves időtartamról. Ha torrentezni/scratch drive-nak kell, akkor még mindig inkább a hdd.

2023. ápr. 21. 17:55
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Valamikor borzasztó drága volt. Az első SSD-m 60GB-os volt egy Core i5-750-es konfigban és vagy 50 ezer Ft-ot fizettem érte. Manapság már a sima Sata SSD "olcsó". De vannak extrém drága PCI-E 4-es 5-ös NVME SSD-k is.
2023. ápr. 21. 18:26
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

#2 Nekem SSD-ből is van 11 éves. Ez csak a 2010 es évek elején volt ilyen urban legend hogy az SSD-k hamar meghalnak aztán kiderült hogy mégse 1-2 rosszabb modellt kivéve.

Egyébként 1 TB-ig ma már tényleg nem vészes az SSD-k ára sőt már a budget 2 terás darabok ára is kezd 40 alá bekúszni.

Viszont efelett ugrásszerűen megnő az SSD-k ára főleg a normálisabb kategóriában.

Külső SSD-kre ez különösen igaz ott már a 2 TB-osak is jóval 50 felett vannak

2023. ápr. 21. 18:33
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mi mondja azt. Most vettem egy m.2-es Samsung 970 Evo Plus 1TB-ot $60-ért. Szerintem egyáltalán nem volt drága. Ha összehasonlítjuk, hogy az árért cserébe mekkora HDD-t lehet kapni, lehet drágább, viszont az SSD gyorsabb és szerintem még így sem drága.
2023. ápr. 21. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!