Hiába 4.0 az USB a Macbookban így?
Macbook M2 Pro. Ugye ha jól tudom, USB 4 van neki, viszont C type. Na jelenleg egy eszközöm sincs, aminek a kimenetele C type lenne, maximum befele, olyan van, pl. Huawei telók. Így ki sem tudom használni gondolom...
Kellene egy eloszó ugye, egy átalakító, de ezek a hubok 3.0-ásak. Akkor így az USB 4-nek semmi értelme ilyen téren, mert a 3.0 sebességét fogja hozni az elosztó miatt?
Nem USB 4 van rajta, hanem thunderbolt 4. Kicsit más, több dologra használható. Fizikai kialakítása valóban USB-C, és kompatibilis pl az USB eszközökkel is. De olvass utána, nem írok regényt 😃
Telefonon meg hiába van USB-C, azok általában csak USB 2 szabványként működnek, tehát ennyit erről... nem jelent semmit a fizikai forma. Az számít, hogy mi van bekötve rá.
Visszatérve USB 4-re: hivatalosan csak az USB-C csatlakozó lesz hozzá. Tehát ha veszel pl egy USB-4-es külső nvme SSD-t, az USB-C csatlakozós lesz, rá tudod dugni a tb4 csatlakozóra, és ki fogod tudni használni a sebességét.
Nem a telefon miatt kérdeztem, az csak egy példa volt, hogy amúgy sincs itthon olyan eszközöm, ami C type.
Olvastam kicsit róla, most már értem a különbséget, meg azt is, hogy a hétköznapokban teljesen mindegy, egy 3.0-ás átalakító is megteszi valószínűleg, mert mint ahogyan te is írtad, ez inkább pl. egy külső SSD-nél jön jól, amit tud.
Külső hangkártya, midi billentyű meg ilyenek mennének rá, tehát zene eszközök. Ezekhez mindegy milyen hubot veszek, elég egy olcsóbb is akkor?
Egyébként köszönöm a segítségeteket! 🙂
"maximum befele"
Azt hogy? Egyik irányban usb 4, a másikban meg usb 3? :D
Szerintem is olvasgass még egy kicsit a témában. De ne a femina meg az origo tech rovatát, hanem valami komolyabbat.
Semmi értelme ezen kínlódni hogy a MBP-n milyen portok vannak, mert a sz.ros huavej telefonod lesz a lassú láncszem akármit is adapterezel, elosztózol.
Te troll vagy, vagy fogyatékos?
Lehet én fogalmaztam hülyén, mert éjszakás vagyok és a kérdés kiírása után aludtam is...
Arra írtam, hogy a telefonba befele C type, amit a telefonba kell dugni. Jézusom, nem azt írtam, hogy egyik irányba 4 másikba meg 3, itt is van: "Na jelenleg egy eszközöm sincs, aminek a kimenetele C type lenne, maximum befele, olyan van...". Úristen... Ráadásul ez is csak egy szimpla példa volt arra, hogy úgysincs C-s eszközöm.
Nyugi, utánanéztem már rég...
Nagyon leragadtál annál a telefonnál, miközben leírtam azt is, hogy az egy példa volt csak, és hogy zene cuccokat akarok rátenni, és arra voltam kíváncsi inkább, nem fog-e egy hosszabbító/átalakító mondjuk csak azért, mert olcsóbb féle lemaradást produkálni esetleg, vagy rontani a minőségen vagy mit tudom én, nem használtam még ilyet, nem kellett.
"Külső hangkártya, midi billentyű meg ilyenek mennének rá, tehát zene eszközök. Ezekhez mindegy milyen hubot veszek, elég egy olcsóbb is akkor?"
Te direkt hagysz ki dolgokat folyamatosan és lovagolsz csak egy témán, sőt, konkrétan egy dolgon? 🤦♂️
"maximum befele"
Én ezen ragadtam le.
A megjegyzéseidet tartsd meg magadnak!
A kábel, az elosztó, hub, és az eszköz amit rádugsz a MPB-ra mind hatással van a sebességre.
Ne olcsóbb félét vegyél és nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!