Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » MacBook-ban hol találhatom a...

MacBook-ban hol találhatom a "C meghajtót" amin a rendszer van?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nemrég váltottam Windowsról egyébként, azért nem értek hozzá.

A Finderben a SSHD meghajtót megtalálom, amit már Én raktam bele a DVD meghajtó helyére, ez oké, de a Untitled meghajtót amin a rendszer van, azt nem találom.

Viszont amikor rádugom az iPhone-t, akkor ugye megjelenik az is, majd lehúzom, és akkor ott van a Untitlet SSD meghajtó, de alapjában nem találom sehol!

Valaki valami ötlet?

2022. ápr. 29. 17:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
5%

Jezusom...

Szoval, macbookon nincs C: . A rendszermeghajtohoz nem fersz hozza, semmi keresnivalod rajta, az adataidat a Finderben talalod a sajat mappadban.

2022. ápr. 29. 18:07
 2/11 A kérdező kommentje:

Azért írtam idézőjelben a C meghajtót.

Már hogyne férnék hozzá, és kell is nekem, mert egy alkalmazás fájlait akarom kicserélni.

Ugyanis egy CrossOvert használok.

Csak az SSDH meghajtó látható a Finderen keresztül, de nem ezen van a rendszer, ide csak filmeket töltök le stb.

Ezt Én raktam bele itthon.

De mint már mondtam, csak akkor tudom előhívni a rendszer meghajtót (ezt is Én raktam bele egyébként, mert SSD-re cseréltem), ha radugom az iPhone-t és belemegyek a mappajaba, majd lehúzom a telefont, ekkor megjelenik a Helyek, SSHD, es a SSD meghajtó is, amin a rendszer van.

Ugyan már így megcsináltam amit akartam, de biztosan van egyszerűbb megoldás is, mint ez.

Érthető?

2022. ápr. 29. 18:19
 3/11 anonim ***** válasza:
47%
Biztosan remek szoftver, ha kézzel kell molyolni ilyesmivel. +1: semmi keresnivalód ott. Keress olyan programot, amit nem kell hegeszteni, csak telepíteni és használni.
2022. ápr. 29. 18:32
 4/11 A kérdező kommentje:

Tudom mit csinálok, ne aggódjatok...

Egy egyszerű választ kértem csak..

De már mindegy, megtaláltam a megoldást.

Akinek esetleg kelleni fog, itt hagyom a linket hozzá:

[link]

2022. ápr. 29. 18:42
 5/11 anonim ***** válasza:
55%
Esküszöm nem értem miért kellett macre váltanod, ha a windowsos logikát akarod ráerőltetni a rendszerre... Vagy elfogadod, hogy mac alatt mások az elvek vagy meg fogod utálni és visszatérsz windowsra.
2022. ápr. 29. 18:52
 6/11 A kérdező kommentje:

Muszáj volt használjam a CrossOver-t, mert csak Windowsra elérhető az a program amit használni akarok.

A CrossOver meg át konvertálja a Windowsos fájlokat MacBook-ra, ergo nem kell virtuális környezet a futtatásához. mint Pl. Parallels.

2022. ápr. 29. 19:02
 7/11 anonim ***** válasza:
Biztos hogy a Crossover miatt kell? Itt nem írják: [link]
2022. ápr. 29. 19:34
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Nos, én távolról sem vagyok Mac-fanatikus, de még csak sima felhasználó sem. De tudom, hogy BSD alapú, és a BSD-ben, meg pár másik Unix-gyökerű rendszerben (pl. Linux) otthon vagyok. Ezeknél a "rendszermeghajtó" maga a gyökérmeghajtó. A "/". A legfelső szintű könyvtár. Szükség esetén a többi partíció ennek valamelyik alkönyvtárába csatolódik be. Például nálam a /home külön partíción van, de a rendsze indításakor felcsatolódik, így a /home könyvtár alatt már ezt a másik partíciót látom. (Ami egyébként azért praktikus, mert pl. egy újratelepítéskor minden dokumentumom és beálíltásom megmarad, ha csak a rendszert húzom újra. De ez már más kérdéskör.)

"A CrossOver meg át konvertálja a Windowsos fájlokat MacBook-ra, ergo nem kell virtuális környezet a futtatásához. mint Pl. Parallels."

Öhm... nem, a Crossover - ami igazából egy átdolgozott Wine - nem konvertál át semmit, hanem egy kompatibilitási réteget biztosít, vagy ha úgy nézzük, egyfajta emulátornak is tekinthető. Ergo virtuális környezetet hoz létre, még ha nem is teljesen "virtualizál" mindent. Az pedig, hogy a Wine/Crossover számára mi a "C" meghajtó, azt a beállításai között lehet megadni. De ennek nincs köze ahhoz, hogy mi melyik partíció.

2022. ápr. 29. 20:00
 9/11 A kérdező kommentje:

7. Nem a CrossOver miatt kell, hanem egy CrossOver által működtetett program miatt.

8. Ez így van ahogy írod.

Viszont a "C meghajtót" a rendszerindító lemezen hozta létre a CrossOver, így ott tudom csak megtalálni azt, ezért kellett nekem amit már megtaláltam.

Viszont a CrossOver leírása szerint: A CrossOver másként működik. Ez nem emulátor. Elvégzi a Windows-parancsok Mac-parancsokká való lefordítását, így a Windows-szoftvert úgy futtathatja, mintha azt a Mac-re tervezték volna.

2022. ápr. 29. 20:18
 10/11 anonim ***** válasza:
77%

"Viszont a "C meghajtót" a rendszerindító lemezen hozta létre a CrossOver, így ott tudom csak megtalálni azt, ezért kellett nekem amit már megtaláltam."

Oké, a Crossovert nem használtam még, de abból kiindulva, hogy Wine-alapú, alapbeállítás szerint a felhasználó könyvtárában hozza létre a virtuális C meghajtót. Máshol nem is lenne értelme, hiszen a felhasználó nem tudná módosítani.

"A CrossOver másként működik. Ez nem emulátor. Elvégzi a Windows-parancsok Mac-parancsokká való lefordítását, így a Windows-szoftvert úgy futtathatja, mintha azt a Mac-re tervezték volna."

Belemagyarázós marketingduma, az sem saját szellemi termék, hanem a Wine-tól nyúlva. Csak kicserélve benne a termékneveket. ;-)

Amikor a Wine indult, akkor a neve a WINdows Emulator rövidítése volt. Mert az. Emulátorból is létezik több típus, van, ami csak szoftverkörnyezetet emulál, van, ami hardverkörnyezetet is; van, ami teljes mértékben emulálja azt, és van, ami kisebb-nagyobb mértékben támaszkodik a gazda rendszerre. Attól az még emuláció. Csak mivel sokak képzeletében az emulátor szorosan összefügg a régi NES-, és C64-játékokkal, ezért nincs jó csengése az üzleti szférában. Ezért egy idő után elkezdtek lázadni az ellen, hogy ez egy emulátor lenne. Miért? Marketing-okokból. Lehet csűrni-csavarni, a lényegen nem változtat. Emulál egy Windowsos környezetet a futtatni kívánt állományok számára.

"Elvégzi a Windows-parancsok Mac-parancsokká való lefordítását"

Oké, ez kicsit pongyola így, de legalább közérthető. Na, de pl. egy NES emulátor nem pont ugyanezt csinálja? Átalakítja a 6502-es proci utasításait úgy, hogy az x86-en fusson. ;-) A különbség csak annyi, hogy a NES emulátor egy teljes hardverkörnyezetet is emulál. Na, meg az, hogy igazából olyan, hogy "Windows-parancsok", meg "Mac-parancsok", nem igazán léteznek. A gépi kódú utasítások nagy része változatlanul lefut Wine/Proton/Crossover alatt is, csak az erőforrásmenedzsment - és a fájlformátum - tér el jelentősen.

De tök mindegy, csűrhetjük-csavarhatjuk, a kérdés lényegén nem változtat. Ott van a virtuális C meghajtó a home könyvtáradban valahol. Internetes források szerint: "User-specific CrossOver files are located in your home folder, under the: Library/Application Support/CrossOver hierarchy."

2022. ápr. 30. 11:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!