Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan lehet megoldani, hogy...

Hogyan lehet megoldani, hogy a PC Speaker-ön szóljon minden?

Figyelt kérdés
Ugye az alaplapokra rá lehet dugni azt a kis berregőt (PC Speaker), ami csippan/sípol, ezzel jelezve dolgokat. Na most, én ennek a helyére rendes hangszórót kötöttem. Azt szeretném, ha bármilyen hanglejátszás történik a gépen, ezen a hangszórón szóljon, azaz ne kelljen se külső hangszóró, se fejhallgató, semmi, hanem a házba beépített hangszórón szóljon. Ez egy létező dolog, vannak ezek a Fujitsu, Dell, Lenovo, stb számítógépek, amikben ez alapból működik, van is bennük beépített hangszóró. Emlékszem, mikor kicsi voltam, nekünk is volt egy ilyen, valami Compaq volt a neve, abban is így működött a beépített hangszóró. Nemrég láttam a belsejét egy ilyen Windows XP-s Fujitsu-nak, ott ez a hangszóró a PC Speaker (csipogó) helyére volt csatlakoztatva, de bármilyen hang, amit a gépen lejátszunk, azon a hangszórón szól, tehát nem csak csipogóként funkcionál (és amúgy elég hangos is). Na most, ugyanezt szeretném elérni valahogy egy "normál" gép esetén, de sehogyan se sikerül, már a neten is próbáltam keresni ezzel kapcsolatban, rákerestem, hogy "pc built in speaker" meg hogy "pc internal speaker" és hasonlók, de egyszerűen semmit se találtam ezzel kapcsolatban. Esetleg ha akármilyen alaplapon nem is lehet megcsinálni, akkor milyen szabványos méretű (pl MicroATX) alaplapok vannak, amik biztosan tudják ezt? Vagy esetleg valami PCI/PCIe hangkártya, ami tudja ezt? Mindenképp gépházba beépített hangszórót szeretnék.

2023. ápr. 18. 13:31
 1/6 anonim ***** válasza:
75%
Ezt az alaplapnak kell támogatnia, rá ke tudnia vezetni az alaplapi hangkártya kimenetét egy erősítőn át, ha ezt nem tudja akkor ez nem lehetséges, csak a kódjait csipogja el rajta. Úgy tudod megcsinálni ezt, beáldozva az előlapi csatlakozót, hogy egy kis erősítőt építesz a gépházba, rákötöd a tápra, az alaplapi hangkimenetre és arra a hangszórót.
2023. ápr. 18. 13:37
 2/6 anonim ***** válasza:
60%

Te valami ilyesmi opciot keresel?

LINK: [link]

ha nem tamogatja az alaplapod, akkor sincs gond. Fogj egy ilyen meretu hangszorot, rogzitsd megfelelen a hazhoz belulrol. a jack audio kabelt huzd ki hatul es dugd be a zold csatlakozoba. Nagy teljesitmenyt ne varj, ugy fog uzemelni mintha fejhallgatot dugtal volna be.

2023. ápr. 18. 14:16
 3/6 anonim ***** válasza:
75%
#2 ezérr kell egy erősítő és nem kell kivezetni, az alaplap HD Audio tüskéiről is le lehet venni a hangot.
2023. ápr. 18. 15:02
 4/6 anonim ***** válasza:
A 2.0 aktív hangfaladat beteszed a PC ház aljára, a jack-et kiveteted egy hűtőrácson és bedugod a szokásos helyére.. 🙂
2023. ápr. 18. 18:19
 5/6 anonim ***** válasza:

"Azt szeretném, ha bármilyen hanglejátszás történik a gépen, ezen a hangszórón szóljon, azaz ne kelljen se külső hangszóró, se fejhallgató, semmi, hanem a házba beépített hangszórón szóljon."

Ezt nem lehet megoldani.

"Ez egy létező dolog, vannak ezek a Fujitsu, Dell, Lenovo, stb számítógépek, amikben ez alapból működik, van is bennük beépített hangszóró."

De nem a beeper speaker helyére vannak bekötve azok a hangszórók.

"Nemrég láttam a belsejét egy ilyen Windows XP-s Fujitsu-nak, ott ez a hangszóró a PC Speaker (csipogó) helyére volt csatlakoztatva, de bármilyen hang, amit a gépen lejátszunk, azon a hangszórón szól, tehát nem csak csipogóként funkcionál (és amúgy elég hangos is)"

Biztos, hogy nem. Ami lehet, és néhány hangkártya támogatta ezt a 90-es években, hogy a beeper speaker kimenetet lehetett áthurkolni a hangkártyán és külső hangszóróra kivezetni. Egy ilyen megoldás lehet itt is az integrált hangkártyával, csak külső hangszóró helyett a házon belül helyezték azt el.

"Vagy esetleg valami PCI/PCIe hangkártya, ami tudja ezt?"

A hangkártyák által kiadott jelet még erősíteni kell, ezért szoktak a számítógép hangszórók aktív hangszórók lenni, vagy azokat külön erősítőn keresztül passzív hangfalhoz kötni. El tudsz helyezni hangszórót a gépházon belül és a hangkártyára kötni, de kell majd egy erősítő is. Akár szétbonthatsz egy aktív hangfal szettet és belemoddingolhatod a gépházadba, az erősítő tápját pedig leveheted a PC tápegységéről.

Vannak kész megoldások is: [link]

De nem épp audiofileknek való.

2023. ápr. 18. 19:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Kérdező, mikor látnád ennek tényleges hasznát? Mi az a probléma, amit ez old meg a legjobban? Biztos nincs kevésbé bonyolult megoldás, ami jobb eredménnyel oldja meg a gondodat?
2023. ápr. 19. 05:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!