Ezekkel a technológiákkal használható +1db külső monitor M1 chipes MacBookokhoz?
Sajnos szomorúan tapasztalom, hogy az M1-es MBP-k csak 1db külső monitort támogatnak natívan, de "szerencsére" léteznek alternatív megoldások.
Találtam különböző technológiákat/adaptereket mint például az InstanView, DisplayLink, MagicLink amikkel kiküszöbölhető ezek a korlátok.
Esetleg ezek közül valaki használja valamelyiket?
És ha igen ezek működnek egy esetleges macOS frissítés után is, vagy néha gondolnak egyet és használhatatlanok lesznek?
Talán a MagicLink tűnik a legegyszerűbbnek, mert ehhez nem kell semmilyen driver, mivel AirPlayen keresztül küldi a képet: [link]
Magyarországon ahogy látom nem beszerezhető, amazonon pedig vegyes véleményeket olvasni róla, vagy jó, vagy nem.
Úristen ez mennyire gáz? A mezei Macbook Pro meg simán megy két display-el.
Egyre gázabb dolgokat csinál az Apple.
Ez egy nagyon durva user error. Valóban van olyan gép ami csak 1 monitort támogat, de nem véletlenül annyit.
Van ami 2-3-4 külső megjelenítőt is támogat.
Miért nem olyant vettél?
Az apple a hibás azért, mert te hülye voltál és nem azt vetted amire szükséged van? 🤦♂️😂 Bravo!
És működik a pszichológia: Apple és egy kis negatív felhang és 1-eske már fújta is veled együtt, hogy hülye az Apple. Még annyi esze sem volt, hogy utánna nézzen.
Ja és nem vagyok applebúza! Csak volt annyi eszem, hogy kb 3 perc alatt megnézzem az apple supportot, hogy mi mit támogat. Ennyit kellett volna neked is csinálni vásárlás _előtt_!
#3: a 2 külső display egy ilyen szintű gépnél annyira alap, hogy nem csodálom, ha ebbe valaki belefut.
Az USB 2.0 eszközöket meg támogatják? :))
A 13-as MBP-k csak 1 külső kijelzőt támogatnak.
Gondolom anyagi okokból vette a kisebb MBP-t a kérdező.
Miért lenne alap a 2 külső kijelző?
Nem vettem, cég adta.
De én akkor sem értem az apple-t, hogy miért ad ki egy olyan chipet ami minőségben legalább nem éri el az intelt. Most ezzel mintha visszaléptünk volna egyet (gondolom más korlátjai is elő fognak jönni az M1 chipeknek).
A régebbieknél is van amelyiknél nem lehet több monitort, de nem menjünk bele.
"miért ad ki egy olyan chipet ami minőségben legalább nem éri el az intelt"
Elég csúnyán állonveri az intel procikat az M1. Bizonyíték: rá lehet bírni hogy több mint 1 kijelzőt kezeljen, ahogy te is szeretnéd most ezt csinálni. Tehát nem hardver gyengesége miatt van a limitáció.
Valószinüleg sosem tudjuk meg, hogy miért csak 1 monitort engednem - hivatalosan - hozzákapcsolni. Vagy azért, hogy vedd meg a nagyobb, drágább gépet (úgyis ezt akartátok hallani applegyűlölők :DD) vagy pedig valami olyan gond van amit nem sikerült teljes mértékben kiküszöbölni és emiatt inkább kevesebb monitort engednek használni, de az legalább üzembiztos legyen.
Tegyük hozzá, hogy az M1-es procik gyakorlatilag prototípusok, új fejlesztések. Ennek ellenére gyakorlatilag gyermekbetegségek nélkül működnek.
Ha a munkádhoz kell a 3 megjelenítő, akkor a céged IT-s emberénél reklamálj, hogy miért nem tudta használni a google keresőjét és miért nem azt a gépet rendelte amit kellett volna. Továbbra is user error, nem a gép a hibás hanem aki megvette az adott feladatra alkalmatlan eszközt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!