Áramszünettől lehet baja az asztali számítógépnek (és főleg az SSD-nek és szoftveresen a Windows 11-nek)?
Emlékeztetőül, ez is az én kérdésem volt anno:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
Ma már megint áramszünet volt délelőtt (nálunk ez rendszeres... :-|), a szünetmentes tápegység sem állt a helyzet magaslatán (vagyis nem működött), pedig még ha jól tudom 2 éves sincs... :-|
Lehetett ettől baja a számítógépnek / SSD-nek / Win11-nek, ha használat / működés közben hirtelen kikapcsolt a gép (szabályos leállás helyett)? Nem látok rajta semmi problémát azóta, ELVILEG minden (a Win11 is) működik, a HD Sentinel sem ír semmilyen problémát az SSD-re...
Lehetséges, hogy a szünetmentes táp azért nem működött, mert már egy új monitort kapcsolatam rá, ami extraszéles képernyőjű, és lehet, hogy több teljesítmény kell neki? A szünetmentesen a piros lámpa világított (ami alatt egy " ! " jel van egy háromszögben)... Vagy ez esetleg jelentheti azt, hogy akku csere kell, és semmi köze nincs ennek az új monitorhoz? Mármint hogy nem azért nem működött?
#3: A másik dolog még, hogy akkor még HDD-m volt és Win10-em (egy régi, használt géppel), most SSD-m van és Win11-em (egy teljesen vadiúj géppel)...
Egyébként úgy néz ki megoldódott a szünetmentes mizéria, az akkumulátor csesződött el, amit kicseréltek, és most már újra rendesen működik a szünetmentesem... :-)
VISZONT még egy para-OCD adódott ezzel kapcsolatban... :-( Amikor tegnap este leszereltem a szünetmentest a sz.gépről, van hátul egy zsinór (amit a hálózatba kell bedugni), amit szintén próbáltam kihúzni a szünetmentesből... Csakhogy ezt akármilyen erősen húztam-rángattam, nem tudtam kihúzni, valószínűleg azért, mert nem is lehet... :-| És most az lett a (legújabb) parám, hogy ettől elcsesződött, VAGY valami baja lett a szünetmentesemnek, VAGY az élettartama emiatt (jelentősen) csökkent...
Kérdés: lett / lehetett e ettől valami baja a szünetmentesnek, hogy erősen próbáltam kihúzni a hálózati kábelt is belőle, amit nem lehetett? A szünetmentest kipróbáltam, a szervizben is és itthon is működött, én nem tapasztaltam vele semmi rendellenességet, de SAJNOS ez az OCD nem hagy azóta sem nyugodni... :-(
A(z esetleges) további válaszokat előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!