Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Áramszünettől lehet baja az...

Áramszünettől lehet baja az asztali számítógépnek (és főleg az SSD-nek és szoftveresen a Windows 11-nek)?

Figyelt kérdés

Emlékeztetőül, ez is az én kérdésem volt anno:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..

Ma már megint áramszünet volt délelőtt (nálunk ez rendszeres... :-|), a szünetmentes tápegység sem állt a helyzet magaslatán (vagyis nem működött), pedig még ha jól tudom 2 éves sincs... :-|

Lehetett ettől baja a számítógépnek / SSD-nek / Win11-nek, ha használat / működés közben hirtelen kikapcsolt a gép (szabályos leállás helyett)? Nem látok rajta semmi problémát azóta, ELVILEG minden (a Win11 is) működik, a HD Sentinel sem ír semmilyen problémát az SSD-re...

Lehetséges, hogy a szünetmentes táp azért nem működött, mert már egy új monitort kapcsolatam rá, ami extraszéles képernyőjű, és lehet, hogy több teljesítmény kell neki? A szünetmentesen a piros lámpa világított (ami alatt egy " ! " jel van egy háromszögben)... Vagy ez esetleg jelentheti azt, hogy akku csere kell, és semmi köze nincs ennek az új monitorhoz? Mármint hogy nem azért nem működött?

2023. ápr. 8. 19:40
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Pár évente cserélni kéne a ups aksiját, ellenőrizni hogy bírja-e még a terhelést és az áramszünet kezdetétől 1percen belül elkezdi-e a ups leállítani a pc-t..
2023. ápr. 8. 19:50
 2/7 anonim ***** válasza:
Ma már nem ismerek adatokat, de régebben (15-20 éve) sajnos a számítógépek kis százaléka tönkrement az áramszünettől (még azt sem lehet tudni, hogy a feszültség megszűnésétől, vagy visszajövetelétől). Nem volt ez sok, sőt, kevés, tán nagyon kevés, de annyi mindig volt, nem csökkent nullára a számuk.
2023. ápr. 8. 22:42
 3/7 anonim ***** válasza:
Tehát ez a harmadik kérdésed? 5 éve ezt kérdezed?
2023. ápr. 8. 22:49
 4/7 A kérdező kommentje:
#3: Igen, mert súlyos OCD-s (kényszerbeteg) (IS) vagyok, és NAGYON nem tesz jót ez (mármint az áramszünet) ennek a betegségemnek... Már csak azért sem, mert a számítógép a(z egyik) mindenem, másrészt meg ezzel dolgozok itthon, ezzel keresem a kenyeremet, és ha elromlik, akkor dolgozni sem tudok...
2023. ápr. 8. 23:02
 5/7 A kérdező kommentje:

#3: A másik dolog még, hogy akkor még HDD-m volt és Win10-em (egy régi, használt géppel), most SSD-m van és Win11-em (egy teljesen vadiúj géppel)...

Egyébként úgy néz ki megoldódott a szünetmentes mizéria, az akkumulátor csesződött el, amit kicseréltek, és most már újra rendesen működik a szünetmentesem... :-)

VISZONT még egy para-OCD adódott ezzel kapcsolatban... :-( Amikor tegnap este leszereltem a szünetmentest a sz.gépről, van hátul egy zsinór (amit a hálózatba kell bedugni), amit szintén próbáltam kihúzni a szünetmentesből... Csakhogy ezt akármilyen erősen húztam-rángattam, nem tudtam kihúzni, valószínűleg azért, mert nem is lehet... :-| És most az lett a (legújabb) parám, hogy ettől elcsesződött, VAGY valami baja lett a szünetmentesemnek, VAGY az élettartama emiatt (jelentősen) csökkent...

Kérdés: lett / lehetett e ettől valami baja a szünetmentesnek, hogy erősen próbáltam kihúzni a hálózati kábelt is belőle, amit nem lehetett? A szünetmentest kipróbáltam, a szervizben is és itthon is működött, én nem tapasztaltam vele semmi rendellenességet, de SAJNOS ez az OCD nem hagy azóta sem nyugodni... :-(

A(z esetleges) további válaszokat előre is köszönöm!

2023. ápr. 11. 16:34
 6/7 anonim válasza:
Lett valami baja azóta?
2023. ápr. 16. 21:28
 7/7 A kérdező kommentje:
#6: Én nem tapasztaltam semmilyen problémát...
2023. ápr. 17. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!