Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik gyártótól volt eddig...

Melyik gyártótól volt eddig több CPU-tok?

Figyelt kérdés

VGA-s kérdés CPU-s verziója, szintén aki gondolja csak szavazzon de aki szeretné írja meg mik voltak neki eddig.

Nálam elég egyoldalú a dolog, mert végig Intel volt, bár a Ryzenek nagyon csábítóak lettek a végére.

Celeron 1,8Ghz Willamette

Celeron D 2,53Ghz Prescott

Pentium 4 3Ghz Prescott

Core 2 Duo E8200

Core 2 Quad Q9550

I5 10400F

2023. ápr. 8. 01:35
A kérdező szavazást indított:
AMD volt többségben
Intel volt többségben
19 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
64%
8 vagy több Intel, 1 AMD.
2023. ápr. 8. 01:39
 2/6 anonim ***** válasza:
64%
Főleg Intel, nagy kár egyébként, hogy nálam mind az AM4, mind az AM5 kimaradt, pedig amúgy szimpatikus mindkettő. Az AM4 azért, mert sokat csúszott a megjelenés, és addig már összeraktam egy 1151 platformot, amit egészen idén év elejéig használtam, közben persze ezt-azt upgradeltem benne. Az AM5 pedig pénzügyi megfontolásból, LGA 1700-nál lényegesen drágább volt (pár hónapja legalábbis biztos), meg oda új procihűtő is kellett volna, a régihez lehetett kérni a gyártótól 1700-as szereléket, de AMD-set nem. Úgyhogy lett végül 12400F és DDR4, az van most...
2023. ápr. 8. 02:00
 3/6 anonim ***** válasza:
54%

Intel. Igazándiból kinek nem? Aki használt pc-t 2008-2018 között, az nem is választhatott mást, mint intelt, mert monopólium voltak. AMD ott volt, de több éves fejlesztési hátrányban... totál vicc kategória voltak sajnos.

Legdurvább negyedév ez volt:

Q3 '16 82.5% 17.5%

😃😃 nyomasztó...

Jelenleg nagyon jól feljöttek a ryzenek óta amd-ék, így csupán

62.8% 35.2% az intel előnye a legutóbbi 22 Q4-es eladásokban, laptoppiacon tarolnak igazán intelnél, viszont a talán legfontosabb csatát, a szerverpiacot már az AMD vezeti, már ami az aktuális eladásokat illeti. Intel elönye tetemes még a teljes piacot nézve.. 70-20 a jelenlegi megoszlás, de tavaly még 80-10 volt 😃 és az AWS is belelendült az arm procis szerverparkkal, szóval az intelt itt a köv évtizedben teljesen kiszoríthatják a szerverpiacról, ha nem csinálnak valamit nagyon gyorsan (sapphire rapids bukdácsolása nem jó előjel, de valami lehet belőle talán). A fejleszgési előnyből hátrányba kerültek. A gyártósoraik csak kullognak a TSMC után. Szóval a desktop piacot is az az egy dolog tartja fenn, hogy rohadt nagy kapacitással és olcsón tudnak gyártani, amivel az AMD nem tud lépést tartani, mert a TSMC gyártósoraiért verekszik jelenleg minden cég (amióta videokártyát is gyártanak, azóta az intel is), nem tudják kielégíteni az igényeket. Szóval ja, vicc kategória,hogy egy amd proci fele fogyasztással hoz azonos teljesítményt.

Mindig intelem volt, pár éve volt először amd-m. Tetszett, de megváltam tőle. Most kis intelem van megint, 12100F. Elég.

2023. ápr. 8. 02:32
 4/6 anonim ***** válasza:
60%
Igazából mindkettő. Amióta az eszement tudom mindig is AMD proci volt az asztali gépemben, a laptopomban viszont Intel. Teljesen elégedett voltam az AMD-vel az AM2-es korszakban is, olcsó volt és nem volt annyira rossz, bár nem hajtottam agyon játékkal, lehet azt már nem szerette volna. 3 éve váltottam le AM4-re, mert elfüstölt az alaplap, akkor meg legyen egy nagyobb ugrás. Ezen már játszani is lehet úgy 2018-as játékokog bezárólag, azt is a kártya miatt ami most 9 éves, de nem akartam egy vagyont elszórni rá ha úgyse használom ki, szerencsére még a kriptoőrület előtt be tudtam szerezni, egy év múlva a duplájáért eladhattam volna.
2023. ápr. 8. 08:49
 5/6 anonim ***** válasza:
60%

AMD többször volt és ugyanannyira szeretem valójában mint az Intelt mert a processzorokkal nem lő mellé az AMD.

Kezdem az elején.

Pentium 2

AMD Sempron 150

X2 Athlon II 5400+

X4 Phenom 960 BE

I5 2500

I7 2700K

I7 4771

Fx 9370

Ryzen 5 1500X

Jelenleg Ryzen 7 1800X vagy RTX 2080 Superrel

2023. ápr. 8. 08:56
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

AMD-s CPU-hoz kétszer volt szerencsém, egy Athlon II X3 460-hoz meg párom nem használt gépében egy X3 445-höz.

Nem egy bitang CPU-k de azt mondom elegek a maguk módján de mint korábban írták az AMD a Ryzen korszakig nagyon vergődött a CPU-k terén és Intel monopólium volt főleg ha volt rá elegendő pénze az embernek és bitang teljesítményt akart akkor csak Intelt vett az ember.

Inteles oldalon volt szerencsém jó párhoz:

Pentium 2 266MHz

Pentium 3 1GHz

Pentium 4 520 2,8GHz

Pentium D945 3,4GHz

Pentium G840 2,8GHz

I5 3470s 2,9GHz (mókolva 3,4GHz-en járattam alap TDP-vel)

I5 11400 2,6GHz (szintén mókolva, hogy 4,4GHz-en pörögjön alap TDP-vel)

Sajnos Ryzen CPU-t még nem volt szerencsém próbálni de hát a netes tesztek magukért beszélnek, ebből a szempontból egy Ryzen 5800x3D-t igazán kipróbálnék.

2023. ápr. 8. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!