AMD Fx 9370-ről megéri váltani Ryzen 7 1700 és Asus Rog Strix-I Gaming alaplapra?
Figyelt kérdés
Egy barátomtól tudnám beszerezni. A Ryzen 7 1700-at nagyon kedvező áron adja vagyis akkor ha kicserélem vele az fx-et. Akkor nekem 10 ezret kell rá fizetném. De hűtőt csak gyárit kapok hozzá ez a hűtő ami az FX-et tudja hűteni nem jó AM4-re ezért oda adom azt is mert nem tudnám már alkalmazni. Ami 5350MHz-n hűtötte. Egy nem olyan drága léghűtő volt. A lapért fizetnem kell 20 ezer forintot ez nem tudom megéri e egy ilyen régi lapért. És vennem kell 2x8gb 3600mhz cl16 ramot újonnan 20 ezerért. Amúgy egy RTX 2060 megy a gépemben. Tudom, hogy lassan ez lesz a szűk keresztmetszet inkább de csak lesz sebesség növekedés játékokban. Meg a villanyórán is észre fogok venni különbséget. Mert ez a proci nagyon sokat fogyasztott már.2023. ápr. 5. 18:25
1/5 anonim válasza:
Arra is oda kell figyelni ha cseréled, akkor 1000 sorozatú helyett legalább 2000 sorozatút vegyél mert az 1000 sorozatú nem támogatott a Win.11 op.rendszernél. Ha nem akarod húzni a RAM-ot akkor elég hozzá 3200MHz is mert pl. az Ryzen 9 5980HX processzor is max. 3200MHz-ig kezeli alapból.
2/5 A kérdező kommentje:
Ehhez jobb áron hozzá jutok és könnyebben. Nem támogatott, de van rá mód elvileg , hogy régebbi foglalattal is fel tudjam rakni a Win 11-et.
2023. ápr. 5. 19:01
3/5 anonim válasza:
10-el jobban jársz ennyi erővel, semmi hátrányod nem lesz a 11-hez képest.
4/5 anonim válasza:
Pl. Rufus-szal bármikor telepíteni lehet a Win.11-et nem támogatott gépekre is. De idővel ezekre a gépekre nem fognak érkezni frissítések mert a Microsoft lefogja tiltani.
5/5 anonim válasza:
Ha hosszú távon nem akarsz konfingot cserélni akkor megéri Win.11 támogatott processzort venni. Az Fx se mai darab, 11 éve jelent meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!